Hur ger jag root-kontot SSH tillgång till en VMware värd?

September 25

VMware ESX är ett företag virtualiseringsprogram. Till skillnad från andra VMware produkter som installera och köra virtuella maskiner på befintliga Windows, Mac OS X eller Linux-operativsystem, är VMware ESX sitt eget operativsystem. VMware ESX innehåller en Linux-kärna och andra program, och är optimerad för att köra virtuella maskiner. VMwares ESX värd innehåller en SSH-server, vilket gör att systemadministratörer att logga in på VMware värdservern på distans. VMware inaktiverar rot, eller administratör, logga in i säkerhetssyfte som standard. Aktivera åtkomst till root-kontot genom att redigera SSH-servern konfigurationsfil.

Instruktioner

1 Logga in på VMware värdservern som root. Om du har fysisk tillgång, typ "root" tryck på "Enter" skriv ditt root-lösenord och trycka på "Enter". Om du har fjärr SSH-åtkomst, logga in som en annan användare med hjälp av din SSH-klient, typ "SU -" i SSH-konsolen genom att trycka på "Enter" skriv root-lösenordet och tryck på "Enter".

2 Öppna SSH-servern konfigurationsfil i nanotextredigeraren genom att skriva "nano / etc / ssh / sshd_config" i terminalen och trycka på "Enter".

3 Rulla ner i sshd_config med hjälp av nedåt piltangenterna tills du hittar den rad som börjar med "Permit."

4 Markera bokstaven "n" i "nej" till höger om "Permit" med piltangenterna och ersätta den med texten "ja" genom att skriva "ja" på tangentbordet.

5 Spara konfigurationsfilen genom att trycka på "Ctrl" och "O" på samma gång, sedan trycka på "Enter".

6 Stäng konfigurationsfilen genom att trycka på "Ctrl" och "X" på samma gång.

7 Starta SSH-servern med de nya inställningarna genom att skriva "service sshd omstart" i terminalen och trycka på "Enter".


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com