Hur man justera fläkthastigheten med Radeon

December 10

Hur man justera fläkthastigheten med Radeon


Grafikkortet, eller bildskärmskort är en viktig del av en dator. Den behandlar de uppgifter som behövs för att visa en bild på bildskärmen; utan display adapter, skulle du aldrig se något på skärmen. De flesta moderna grafikkort för datorer har processorer och RAM och många av dem har sina egna fans för att hålla dem från överhettning. Radeon är ett gemensamt varumärke för grafikkort och med rätt programvara och en ny Radeon-kort, kan du faktiskt justera fläktens hastighet för att optimera prestanda och ljudnivå.

Instruktioner

Inrätta

1 Ladda ner Microsoft .NET Framework, om du inte har det redan (se Resurser). Om du inte vet om du har det, gå vidare och ladda ner den och försöker installera det; om den redan är installerad kommer Windows att informera dig. Om du har Windows Vista eller 7, har din dator redan har .NET Framework.

2 Dubbelklicka på .NET Framework-filen du sparade. Detta börjar installationsprocessen. Följ anvisningarna på skärmen för att installera ram; Du kan använda standardinställningarna.

3 Ladda ner Catalyst Software Suite, om du inte har det redan (se Resurser). "Du behöver åtminstone 8,10 version av sviten för att justera fläkthastigheter, men du bör naturligtvis uppdatering till den senaste 10,12 versionen. Du kan spara filen någonstans på datorn, men du måste vara säker på att du ladda ner rätt version för din version av Windows.

4 Dubbelklicka på programsvit Catalyst fil du hämtade. Detta börjar installationsprocessen. Du bör välja det fullständiga installationsalternativet när du tillfrågas.

5 Starta om datorn om installationsprocessen inte startar det för dig.

Fläkthastighet

6 Gå till avsnittet fläktkontroll genom att först högerklicka på ATI Ikonen i aktivitetsfältet, längst ned till höger på skärmen. Välj "Maskinvara" och sedan "överklockningsinställningar", som öppnar ett nytt fönster. Välj "Fan" -fliken.

7 Klicka på den röda låsikonen för att aktivera ATI Overdrive. Funktionerna nedan ikonen ska nu vara tillgängliga för dig att justera.

8 Markera kryssrutan bredvid "Aktivera manuell fläktstyrning," om det inte redan är markerad.

9 Justera fläkthastigheten genom att flytta reglaget under "Aktivera manuell fläktstyrning" alternativet. Ju närmare 100 att du ställer den, desto snabbare fläkten snurra.

Tips

  • Om du inte vet vilken typ av Radeon kort du har, kan du checka in "Enhetshanteraren", fann genom att högerklicka "Dator" eller "Den här datorn", välj "Egenskaper" och slutligen välja "Enhetshanteraren." Grafikkortet kommer att visas under "Bildskärmskort" alternativet.
  • Du kan också ställa in enskilda profilinställningar för fläkten med hjälp av "profil" knappen längst upp på Control Center. Om du sedan tilldela snabbtangenter för att profilerna kan du växla mellan fläkthastigheter genom att helt enkelt trycka på en tangent på tangentbordet.
  • Om du stänger ner fläkthastighet, kommer det att vara tystare men det kommer inte att kyla grafikkortet också. Var försiktig, eftersom detta skulle kunna överhettas och antingen krascha datorn eller kortet skadas.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2019 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com