Hur man sparar en Maya scen

September 12

Hur man sparar en Maya scen


Maya är ett program för att skapa 3D digitalt innehåll såsom modeller, animering och visuella effekter för användning i spel, reklam, publicering och video. Det arbete som utförs i Maya ingår att skapa modeller som polygoner och indelning ytor. Andra funktioner i Maya inkluderar karaktär rigg, animering, dynamik, vätskor och andra simulerade effekter förutom målning och färgeffekter. Maya produceras av Autodesk, vilket också gör den populära AutoCAD och 3d Studio Max programvara. Scener kan sparas på flera olika sätt med Maya.

Instruktioner

1 Klicka på Arkiv-menyn.

2 Välj "Spara scenen som" för att spara scenen med nytt namn, som en ny fil. Välj "Spara fil" för att spara filen med samma namn, skriva över den gamla filen.

3 Kontrollera "Incremental Save" kryssrutan om du vill spara med samma namn men behålla originalfilen. Med denna funktion, kommer en fil att skapas som kommer att hålla den sparade scenen. När du klickar på "Spara" i framtiden kommer en ny kopia av scenen läggas till handlingarna, med ett antal som anger vilken version av scenen är det. Dra reglaget uppåt eller nedåt bredvid kryssrutan för att begränsa eller förlänga standardantalet steg sparar. När detta antal har uppnåtts, kommer den äldsta filen raderas varje gång en ny version av filen sparas.

4 Ställ in filtypen till MayaBinary eller MayaASCII. Standard här är MayaBinary. Filändelsen .ma kommer att läggas till Maya ASCII filnamn och .mb till Maya Binary filnamn.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2023 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com