Hur man använder Windows zip-program

November 21

Zip-format används för att arkivera och komprimera en enda fil eller en grupp av filer för att spara minnesutrymme. Zip verktyg skapar en enda fil som innehåller en eller flera filer. Denna fil komprimeras därefter, vilket gör det möjligt att spara utrymme på en hårddisk eller överföra ett stort antal filer i ett nätverk. Windows XP, Vista och 7 operativsystem alla har en naturlig zip-verktyg. Du kan zip en enda fil, en grupp av filer eller en mapp.

Instruktioner

1 Högerklicka på filen eller mappen som du vill komprimera. Om du vill komprimera en grupp av filer, håll ner "Ctrl" tangenten medan du klickar på varje fil. Därefter, högerklicka på en av filerna.

2 Klicka på "Skicka till" menyalternativ.

3 Klicka på "Compressed (zippade) mappmenyn alternativ. Mappen zip kommer att skapas i samma mapp som den ursprungliga filen eller mappen. Det kommer att ha samma namn som den ursprungliga filen eller mappen med ZIP filändelsen till.

4 Högerklicka på zip-filen som du just har skapat och välj "Byt namn" alternativet, om du vill zip-filen att ha ett annat namn.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2023 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com