Hur du ansluter externa högtalare till en dator

November 17

Hur du ansluter externa högtalare till en dator


Externa högtalare som är anslutna till en dator kan dramatiskt öka din ljudkvalitet medan du njuter av webbinnehåll, digital musik och andra ljudkällor. De flesta externa högtalare för datoranvändning är utrustade med inbyggda förstärkare för att driva högtalarna utan att dra ström från själva datorn. Ljudsystem för en PC från en grund par stereohögtalare, till 5.1 surround ljudsystem med fram, bak och center kanal högtalare, plus en subwoofer för djup bas för att lägga till realism till filmer och videospel. Oavsett antalet talare, alla ansluter i stort sett samma sätt.

Instruktioner

1 Placerar en högtalare på varje sida av datorskärmen för en stereoeffekt vid användning av ett par av externa högtalare. För surround ljudsystem, förutom vänster och höger högtalare, placera centerkanalen över eller under bildskärmen och de bakre surroundkanalerna på varje sida av sittgrupp eller omedelbart bakom användarens stol. Placera subwoofern på eller under arbetsstationen eller skrivbord för datorn.

2 Anslut högtalarkablarna till uttagen märkta för varje på baksidan av subwoofern. Till exempel ansluter vänstra främre högtalarkabeln till vänster främre ljudkontakten på subwoofern genom att sätta mini-kontakten på slutet av kabeln. För ett enda par högtalare, anslut kabeln från de främre vänster högtalare i ljuduttaget på den främre högra högtalaren.

3 Anslut ljudkabeln från subwoofern (när du använder surround ljudsystem) eller kabeln från den högra kanalen högtalare (vid användning av ett enda par) till AUX IN-uttaget på datorn. Använd hörlursuttaget när du ansluter högtalare till en bärbar dator.

4 Anslut strömadaptern i baksidan av höger kanal högtalare eller subwoofer pluggen, beroende på inställningen, och anslut stickproppen till ett överspänningsskydd grenuttag. Anslut gren till ett vägguttag.

Tips

  • Placera centerhögtalaren i ett surround förpackning antingen över eller under datorskärmen. Mittenkanalen levererar dialog i filmer och dataspel, så placera den nära till monitorn förankrar samtal till bilderna för extra realism.
  • Anslut inte högtalarna till ett eluttag förrän alla ljudanslutningar är klara.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com