Betydelsen av eBay Feedback

May 1

Betydelsen av eBay Feedback


Köpare och säljare på eBay har möjlighet att lämna synpunkter till varandra vid slutförandet av en auktion eller köp. Medan systemet ses av många som helt enkelt ett sätt för en part att låta andra veta att han uppskattade köp eller försäljning, eBays återkopplingssystem spelar faktiskt en större roll på webbplatsen.

Hur Feedback fungerar

EBay återkopplingssystem tillåter användare att betygsätta sin tillfredsställelse med transaktioner på sajten. Både köpare och säljare har möjlighet att lämna feedback när en transaktion är klar. Återkopplingen registreras på profilen för köpare eller säljare som tar emot det, så att andra eBay användare att läsa kommentarerna om individens tidigare eBay transaktioner. Feedback innehåller ofta en länk till eBay notering som inspirerade det om noteringen är över 90 dagar gamla eller feedback lämnades privat.

Feedback Scores

Förutom kommentarerna med feedback, kan eBay användare titta på en köpare eller säljare feedback poäng för att få en uppfattning om de sannolikt kommer att få en bra eller dåliga erfarenheter med den specifika användaren. Feedback är klassificerat som positiv, negativ eller neutral; positiv feedback ökar användarens feedback poäng efter en, medan negativ feedback minskar poängen med en. Neutral återkoppling har ingen effekt på resultatet. En användares feedback poäng listas bredvid sin användar-ID på sin profil och om eventuella listor han sätter upp eller är hög bjudande på.

Neutral och negativ feedback

EBay rekommenderar att användare kontakt budgivare eller säljare de har haft problem med innan de lämnar neutral eller negativ feedback. Feedback kan inte tas bort under normala förhållanden, så omotiverade neutrala eller negativa återkopplingsvärderingar lämna ett permanent märke på en användares eBay profil. Även efter en avsevärd tid går, är äldre neutral och negativ feedback fortfarande visas i användarens återkoppling statistik över sin eBay profilsida.

detaljerad Feedback

Köparna på eBay har förmågan att lämna detaljerad återkoppling på sina inköp förutom en kommentar och poäng. Köpare kan betygsätta säljare på en skala från 1 till 5 när det gäller huruvida posten beskrevs på rätt sätt, hur väl säljaren meddelats eller svarat på frågor, hur snabbt objektet sändes och om fraktkostnaderna var rimliga. Denna detaljerade återkoppling lämnas in anonymt och påverkar inte säljarens feedback poäng.

Begränsningar Feedback

För att förhindra fusk i återkopplingssystemet, kan en eBay användare endast påverkar en annan specifik användares feedback poäng en gång per vecka. Användaren kan lämna flera återkopplings kommentarer från olika transaktioner, men bara den första återkopplings posten kommer att räknas den andra användarens poäng. Andra begränsningar på återkoppling inkluderar behöva vara registrerad eBay användare att lämna synpunkter, att behöva vänta sju dagar innan de lämnar negativ eller neutral feedback på en eBay Powers profil för att ge tid för diskussion om transaktionsproblem, och justering eller avlägsnande av neutrala eller negativa återkoppling till följd av avstängning av kontot eller bedräglig verksamhet.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com