Vad är kabelmodem?

May 13

Du kan ansluta till Internet på flera sätt. Såvitt höghastighetsinternet anslutningar går, finns DSL och kabelanslutningar. Ett modem används för att ansluta datorer eller ett nätverk av datorer till Internet via en kabelledning.

Fungera

Modemet är anslutet till en router eller direkt till en dator via en Ethernet-kabel. Data färdas genom kabelanslutning till modemet och Ethernet-anslutningen.

Data reser nedströms använder ungefär samma mängd bandbredd en kabel-tv-kanal. Eftersom en kabelanslutning kan hantera hundratals kanaler, kan leverantörer använder flera kanaler för att leverera stora mängder data. Data går uppströms (uppladdning) använder mindre bandbredd.

Betydelse

Ett kabelmodem krävs eftersom en kabelledning inte kan anslutas direkt till en dator. De flesta datorer har ett Ethernet-nätverkskort som kan ansluta till externa modem.

fördelar

Kabelmodem erbjuder tillgång till anslutningar snabbare än DSL och uppringt Internet. Kabelmodem erbjuder rutinmässigt anslutningshastigheter på 4 till 16 megabyte data per sekund med uppladdningshastighet går över 768 kilobyte per sekund. Jämfört med DSL även den långsammaste kabelanslutningen är nästan fyra gånger så snabbt.

Kabelmodem är också "alltid på" i det att de inte kräver att användaren kan ringa ut för att få en anslutning. Så länge modemet är påslaget och kabelleverantören tjänsten är funktionella, kan datorn ansluta direkt.

Storlek

Den fysiska storleken hos ett kabelmodem är ungefär lika stor som en liten bok. De är ofta mindre än 6 inches i höjd och 1 eller 2 inches i bredd. Detta gör dem idealiska för att placera dem i en mängd olika platser, inklusive direkt på skrivbordet. Äldre modem modeller kan vara större.

Funktioner

Kabelmodem har åtminstone en port för Ethernet ut anslutningar och en port för kabel i. En trådlös router eller trådbunden router kan anslutas till Ethernet utgång. Detta är hur flera datorer kan använda ett modem.

Den gemensamma kommunikationsprotokoll som används av kabel tjänsteleverantörer är DOCSIS, vilket är en förkortning för data över kabel Service Interface Specification enligt hemsidan Tech-FAQ.

Tidsram

Kabel Internet nedladdningshastigheter kan variera beroende på filstorlek, bandbredd och antalet användare som för tillfället är anslutna. Till exempel kan en 4MB sångfil tar mellan 23 till 43 sekunder att ladda ner. Tjänsteleverantörer erbjuder snabbare anslutningar som kan minska den tiden till fem sekunder eller mindre.

Kosta

Kabelmodem ofta tillhandahålls av kabel service. Användare hyra modem för ungefär $ 5 per månad eller köpa dem från kabelbolaget eller en tredje part för någonstans mellan $ 15 och $ 150.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com