Hur vill kolla din virusskydd

July 31

Hur vill kolla din virusskydd


Anti0virus program är ett av de viktigaste försvar mot malware attacker. Datorer kan inaktiveras genom virus och spionprogram inom dagar och de kan också långsamma prestanda och stjäla privat information. Vissa virus är också programmerad att stänga av antivirusskydd för att hindra sig från att upptäckas. Om du inte kör regelbundna genomsökningar på ditt system, kan det ta tid att förverkliga programmet har inaktiverats. Testa din virusskydd kan göras på några minuter.

Instruktioner

1 Öppna antivirusprogram. Det är ett gott tecken om det öppnas normalt eftersom virus ibland kommer att hindra det från att läsa sina egna filer, vilket resulterar i felmeddelanden vid start.

2 Uppdatera din programvara genom att klicka på "Uppdatera" fliken på startskärmen. Om nedladdningen avbryts eller inte kan slutföras, kan programmet vara skadad. Om programmet säger att det redan är up-to-date, det kanske eller kanske inte fungerar normalt.

3 Kör en fullständig genomsökning på ditt system. Om det är att upptäcka farliga filer och ta bort dem, är det fungerar. Om det fullbordar en fullständig genomsökning utan att finna något, kan det vara att arbeta eller inte kan skanna korrekt.

4 Öppna Anteckningar och infoga texten: X5O P% @ AP [4 \ PZX54 (P ^) 7CC) 7} $ EICAR-STANDARD-ANTIVIRUS-TEST-FIL $ H + H *!

5 Spara filen och välj "All Files" som filändelse. Spara den under namnet "eicar.com" Om virusskydd hindrar dig från att spara, är programmet fungerar. Detta är en dummy-fil och inte en faktisk virus, men det är utformat för att utlösa ett anti-virus svar.

6 Kör en virussökning på filen om programmet sparar normalt. Om virusskyddet inte reagerar på det, är det inte fungerar som det ska.

7 Öppna Anteckningar fil om skyddsprogram är fortfarande inte upptäcka det. Om den öppnas normalt utan antivirus störande, sannolikt behöver din program reparation.

Tips

  • En anti-virus program är inte garanterat att upptäcka alla virus så en ren scan inte nödvändigtvis betyda att du är fri från virus. Om du upplever problem med datorn som indikerar ett virus trots en ren scan, prova ett annat program eller få datorn på service.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com