Hur man reparerar en bläckstråleskrivare

August 30

När en bläckstråleskrivare utvecklar problem som hindrar dig från att slutföra ett utskriftsjobb, är en första tanke i många sinnen att kasta ut och köpa en ny. Medan bläckstråleskrivare är relativt billiga och lätta att ersätta, många problem som uppstår är enkla lösningar. Innan beslutet att ersätta den, prova några enkla reparationer och du bara kan hitta din skrivare är värt att hålla i alla fall.

Instruktioner

Problem med utskriftskvaliteten

1 Rengör skrivarhuvudets munstycken. Smutsiga utskrifts munstycken kan orsaka mängder av problem. Varje skrivartillverkaren har olika förfaranden för rengöring skrivhuvudmunstyckena, så konsultera din manual för särskilda anvisningar. Om du inte längre har din manual, titta på tillverkarens hemsida för manuella nedladdningar och instruktioner.

2 Kontrollera bläcknivån i patronerna. Starta utskriften och sedan högerklicka på skrivarikonen i det nedre aktivitetsfältet. Ett statusmeddelande visas och informera om aktuella bläcknivåerna.

3 Rikta in skrivhuvudena. Skrivhuvuden i behov av anpassning kan orsaka mörka band visas på utskrifterna. Varje skrivartillverkaren har olika krav för inriktning skrivhuvuden; konsultera din manual för särskilda anvisningar. Om du inte längre har din manual, titta på tillverkarens hemsida för manuella nedladdningar och instruktioner.

pappers~~POS=TRUNC

4 Kontrollera om pappersstopp. Medan större bitar av papper är lätta att upptäcka och ta bort, kan små bitar av papper kvar. Öppna skrivaren och kontrollera att små bitar av trasiga eller papper som fastnat.

5 Kontrollera papperskvaliteten. Dålig papperskvalitet kan orsaka flera ark för att mata på en gång och pappersstopp. Använd en mjuk, hög kvalitet papper som gjorts speciellt för bläckstråleskrivare. Förvara papperet i en torr miljö.

6 Fyll på papperet. Om det finns papper på fel sätt, kommer det inte matas korrekt. Försök omlastning med färre ark. Kontrollera att du har skrivaren inställd på rätt pappersstorlek. Du kan ställa in pappersstorlek PRINT kommandot i Arkiv-menyn.

utskriftsproblem

7 Kör en självtest av skrivaren. En skrivare självtest kommer att berätta om skrivaren fungerar korrekt. Stäng av och koppla ur skrivaren från datorn. På de flesta bläckstråleskrivare innebär självtestet trycka på en knapp samtidigt vrida på skrivaren. Om skrivaren fungerar, kommer en diagnostisk testsida ut. Eftersom varje skrivartillverkaren har olika krav för att fylla ett självtest, konsultera din manual för särskilda anvisningar. Om du inte längre har din manual, titta på tillverkarens hemsida för manuella nedladdningar och instruktioner. Om testsidan inte skrivs ut, har skrivaren ett internt problem

8 Starta om datorn. Diverse eller mystiska utskriftsproblem kan uppstå ur tomma intet och försvinner lika snabbt genom att starta om datorn.

9 Se till systemet uppfyller utskriftsbehov. Detta är särskilt viktigt om du skriver ut bilder med hög upplösning, såsom bilder.

Stäng alla program som körs i bakgrunden.

Kör defrag program för att frigöra ytterligare utrymme på hårddisken. Defragmentera din enhet, gå till "Start> Alla program> Tillbehör> Systemverktyg> Diskdefragmenteraren." Välj den enhet du vill rensa upp och starta processen. Detta kan ibland ta tid att slutföra så ha tålamod.
Öka systemminne genom att köpa och installera ytterligare minne.

Tips

  • Besök skrivartillverkarens webbplats från tid till annan för att kontrollera efter drivrutinsuppdateringar. Ladda ner och installera enligt anvisningar om du behöver uppdatera.
  • Koppla ur skrivaren när sticker fingrarna i mekanismer för att rensa envisa papperstrassel.
  • Skriv ut testsidor och rena huvuden endast när det är nödvändigt eftersom dessa uppgifter använder mycket bläck.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com