Hur du återställer ett routerns administratörslösenord

June 7

Hur du återställer ett routerns administratörslösenord


En av de mest grundläggande försvarslinjerna i hemnätverket är ett starkt administratörslösenord för din router för att se till att bara du kan ändra enhetens konfiguration. Tyvärr är ett starkt lösenord både svårt att gissa för en hacker och lätt att glömma för en användare. Om du någonsin glömmer lösenordet, kommer nätverket fortsätter att fungera, men du kommer inte att kunna göra ändringar i konfigurationen. Om du byter ISP eller behöver lägga till en ny dator till en åtkomstlista du inte kommer att kunna göra det. Lyckligtvis kan du återställa din router och få åtkomst.

Instruktioner

Samla information

1 Hitta standard användarnamn och lösenord från enhetstillverkarens hemsida. Du behöver enhetens modellnummer, som någonstans ska skrivas på routern själv.

2 Registrera din Internet Service Provider: s inloggningsinformation om det behövs. Eventuella ISP lösenorden i routerns konfigurationsförsvinner vid återställning. Du kan behöva kontakta din Internetleverantör för att få denna information.

3 Hitta och spela in routerns IP-adress. De flesta routrar standard till 192.168.1.1, men vissa kan vara annorlunda. Klicka på "Start" från skrivbordet och klicka på "Kör". Skriv "cmd" i rutan som dyker upp för att öppna en kommandotolk. Skriv "ipconfig / all" och klicka på "Enter". Hitta linjen märkt "Default Gateway". Detta är routerns IP-adress.

Återställ routern

4 Räta gemet att använda som en peta enhet.

5 Tryck och håll den lilla infällda knappen på baksidan av routern med gemet. Håll den i 30 sekunder. Denna knapp skall märkas "Reset". Vänta medan routern startar om och vänder tillbaka på. När de är färdiga, kommer routern att återställas till fabriksinställningarna.

6 Återställ alla krypteringsinställningar, accesslistor eller annan information.

7 Öppna en webbläsare som Internet Explorer, Firefox eller Chrome och skriv in routerns IP-adress i adressfältet längst upp.

8 Skriv tillverkarens standard användarnamn och lösenord när du uppmanas att få tillgång till den webbaserade routerkonfigurationsverktyget.

9 Ändra routerns lösenord och ändra några inställningar för att passa dina behov.

Tips

  • Förutom en stark router administratörslösenord, bör du alltid skapa ett starkt lösenord för själva nätet. Ändra SSID (nätverksnamn) till något du kan komma ihåg och sedan lägga till en tuff lösenord med blandade fall och siffror för att hålla oönskade inkräktare.
  • Överväg att inaktivera sändning av SSID för att dölja ditt nätverk från vanliga användare som besöker för en anslutning.
  • Skapa ett MAC-filter i routerns konfigurationsinställningar garanterar att endast datorn (s) kan få tillgång till nätverket. Du kan hitta MAC-adressen för ditt system genom att köra en ipconfig / all som förklarats tidigare.
  • Lämna aldrig routerns administratörslösenord som fabriksinställningarna. Lösenorden är allmänt tillgängliga på Internet för alla som är intresserade.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com