Hur kan spåra en IP-adress

June 3

Hur kan spåra en IP-adress


Datorer på Internet är alla identifieras med hjälp av ett unikt nummer som kallas en IP-adress. Denna siffra är något som ett telefonnummer för varje dator, och alla Internetkommunikation ske med det. När något går fel eller om du vill hitta mer information om en IP-adress, är det ofta bra att spåra vägen från din IP-adress till en i fråga.

Instruktioner

1 Gå till startskärmen och skriv "Kör". Tryck enter." Ange "cmd" i textfältet i dialogrutan som visas och klicka på "OK".

2 Använd kommandot nslookup för att hitta IP-adressen, som vanligtvis är dold bakom ett värdnamn. Detta värdnamn, till exempel example.com, beslutar en IP-adress via domännamnssystemet. Skriv "nslookup" följt av värdnamnet som du vill lösa och tryck på "Enter":

nslookup example.com

3 Se vilka namn faktiskt lösas med hjälp av DNS. Det finns ett antal linjer i utsignalen från nslookup kommandot. Av intresse är namn och adress linjer. Namn talar om vilka namn beslutades. Detta kan eller inte kan vara samma som det namn du angett på kommandoraden eftersom vissa namn är alias.

4 Var medveten om att en enda nslookup kan återvända mer än en adress och flera samtal till Nslookup kan returnera olika IP-adresser. Orsaken är att vissa DNS-namn tar IP-adresser från en slumpmässig grupp av adresser. Merparten av tiden --especially med webbservrar - dessa adresser är alla datorer i samma byggnad som gör samma sak, så det spelar ingen roll vilken du väljer att spåra.

5 Köra en traceroute på IP-adressen. Att se varje hopp ett paket tar att gå från datorn till IP, kör en traceroute med "tracert" kommando:

tracert 12.34.56.78

Detta kan ta lite tid, beroende på hastigheten på din Internet-anslutning och antalet hopp mellan dig och IP-adress.

6 Granska resultaten. Ett antal linjer visas med fem kolumner. Den första är hop numret, ett är den första hop tagen utanför datorn, som ofta är ditt hem bredbandsrouter, och den sista är den IP-adress du spåras. Nästa tre är resultatet av tre ping försök. Du kommer antingen se en tid, såsom 10 ms, eller en asterisk betyder inget svar returnerades. Den sista kolumnen är värdnamnet eller IP-adressen till den hop.

7 Leta efter potentiella problem. Alla humle med onormalt långa svarstider kan vara en källa till en avmattning du upplever när du ansluter till IP-adressen. Om problemet inte löser sig med tiden, kontakta din Internetleverantör - om problemet är i ditt nätverk - eller webmaster eller nätverksadministratören för IP-adressen som du försöker ansluta om problemet har sitt ursprung i annat nätverk.

Tips

  • En hel del användbar information kan tas från värdnamn själva. Till exempel kan du lära dig ISP och ryggraden leverantörer som används och vilken typ av Internet-anslutning används.
  • Typ "tracert -?" utan citattecken i kommandotolken för att få hjälp för kommandot.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2018 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com