Hur Höj en bärbar dator

October 1

Hur Höj en bärbar dator


Korrekt luftflödet i och runt en bärbar dator (även kallad en dator bärbar dator) är avgörande för att förhindra den bärbara datorns komponenter från överhettning. Med tiden värme kan bära ner komponenter, och utan tillräcklig kylning luftflöde, kan detta hända snabbare. Medan de flesta bärbara datorer är utformade med inbyggda kylfläktar och organ (höljen) att avleda värme, intensivt arbete på en bärbar dator, såsom grafisk design, spel, eller köra flera program samtidigt kan öka sin inre värme. Höjning en bärbar dator tillåter omgivande luft runt den bärbara datorn att flyta under det, varigenom värme för att skingra både över och under den bärbara datorn.

Instruktioner

Med hjälp av en bärbar dator kylning pad

1 Ta den bärbara datorn från bordet eller ytan där du använder den. Placera kylning pad på ytan. Var säker på att ingen smuts eller andra föremål är under kudden eller blockera sidorna av dynan.

2 Placera den bärbara datorn på toppen av kylning pad. Om dynan har en inbyggd fläkt, anslut USB-strömkabeln till en USB-port på den bärbara datorn och slå på kylning pad.

3 Använd kylning pad så ofta som möjligt för att hålla luft som strömmar i den bärbara datorn. Du kan använda en kylning pad med eller utan inbyggd fläkt påslagen eftersom höjden ökar omgivande luft under den bärbara datorn.

Använda hushållsartiklar för att höja

4 Lyft försiktigt upp den bakre delen av botten av den bärbara datorn (där skärmen ansluts till tangentbordet eller basen av den bärbara datorn).

5 Skjut en bok eller suddgummi ungefär halvvägs i den bärbara datorn precis nedanför skärmen gångjärn. Försök att centrera bok eller suddgummi att korrekt balansera botten av den bärbara datorn på den. Vid användning av plast kapsyler, placera ett lock på varje ände och en under mitten av gångjärnet.

6 Sänk försiktigt baksidan botten av den bärbara datorn tills den vilar på objektet som används för att höja den. Var försiktig med den här metoden eftersom objektet kan glida eller röra sig och orsaka den bärbara datorn plötsligt släppa några inches (centimeter).

Tips

  • Vissa datortillverkare kallar nu bärbara "datorer bärbara datorer", eftersom de inte är avsedda att användas direkt placeras på knät.
  • Var försiktig med att justera vinkeln på datorskärmen när du använder plast rekvisita under.
  • Undvik att använda metallhushållsartiklar för att höja den bärbara datorn eftersom detta kan orsaka elektrisk strömöverföring, statisk chock eller skada den bärbara datorn höljet. Men laptop kylning kuddar som är metall är ett undantag eftersom de har utformats för att röra den bärbara höljet.
  • Använd inte din bärbara dator medan den är placerad på mjuka ytor såsom sängkläder, kläder eller kuddar. Detta kan blockera luftflödet helt och orsaka både laptop skador och en potentiell brandrisk.
  • Också inte placera den direkt i knät. Både du ben och datorn kommer sannolikt att värma upp.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com