Vad är skillnaden mellan Internet Anslut hastigheter?

October 25

Vad är skillnaden mellan Internet Anslut hastigheter?


När människor hänvisar till Internet anslutningshastighet, de brukar innebära hur snabbt deras Internet kan fungera och hur snabbt de kan hämta och visa webbsidor. Men det finns många typer av Internet hastighet, beroende på vilken tjänst användaren har och vad han använder anslutningen till åstadkomma.

Måttenheter

Internet hastigheter mäts vanligen genom kilobit per sekund, eller kbit / s, och kilobyte per sekund, eller KB / s. Det finns åtta bitar i en byte, så kilobyte är en mycket stor enhet. Ofta är överföringshastigheter visas i KB / s, och ansluta hastigheter oftast visas i Kb / s eller ibland MB / s (megabyte per sekund) om stora datahastigheter diskuteras. Anslutningshastighet är en allmän term för den totala hastigheten av en Internet-anslutning, inklusive alla data, medan överföringshastighet avser endast hämta priser.

Broadband Speed

Bandbredd är en allmän term som hänvisar till den totala Internet-anslutning hastighet. Bandbredd är vanligtvis en tvådelad datahastighet. Datorn och anslutning som användaren ansluter med har en viss nivå av bandbredd, medan den webbplats server som sänder information till användaren har också en nivå av bandbredd. Tillsammans bestämmer de sig den allmänna Internet-anslutning hastighet. Om det finns en hel del trafik på en viss webbplats, kan hastigheten vara mycket långsam, även om användarens bandbredd är mycket bra.

Uppladdningar och nedladdningar

Ladda upp hänvisar till hur snabbt Internet-anslutning överför information från användarens dator till en annan dator eller server via en Internet-anslutning, medan nedladdning hänvisar till hur snabbt en dator kan hämta information från en server via samma anslutning. Vissa Internet hastigheter är symmetriska, och syftar till att ha både samma uppladdning och nedladdning, medan andra är asymmetriska och har olika hastigheter. Nedladdningshastigheter är oftast viktigare, eftersom nedladdningar förekommer mycket oftare.

Variation

Det finns en hel del variation i Internet-anslutning hastighet, på grund av en mängd olika faktorer, speciellt Internettrafik. Samma anslutning kommer att ha många olika hastigheter under hela dagen. Användare som vill testa sina anslutningshastigheter bör testa deras anslutning så många som 10 gånger under dagen för att skapa en användbar genomsnitt.

anslutnings~~POS=TRUNC

Kabelmodem nedladdningshastigheter tenderar att vara cirka 4-6 Mb / s, medan uppladdningshastighet tenderar att stanna runt 600 kbit / s. DSL-anslutningar är oftast mindre, cirka 1,4 Mb / s för nedladdningshastighet och 400 kbit / s för uppladdning. Nyare fiberoptiska system har 15 Mb / s nedladdningshastigheter. Mer avancerade versioner av dessa kablar kommer att överföra data snabbare men också dyrare.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com