Hur man ställer in ett trådlöst nätverk utan en router med Mac

April 3

Hur man ställer in ett trådlöst nätverk utan en router med Mac


Ställa in ett trådlöst nätverk utan en router på en Mac är möjligt med hjälp av statussymbolen för AirPort. Skapa en dator dator-till-eller trådlöst ad hoc-nätverk kan du dela filer över en trådlös anslutning på ett behov när det behövs. Ad hoc-Mac-nätverk kan också användas för att spela spel över ett nätverk eller till och med dela en Internetanslutning eller nätverkslagringsenhet. Både Mac och Windows-datorer kan anslutas till en dator-till-dator-nätverk som skapats i Mac OS X.

Instruktioner

1 Klicka på ikonen i menyraden för AirPort-status, som ligger högst upp på din Mac OS X-skärmen. Om ikonen AirPort inte visas klickar du på Apple-ikonen i menyraden och välj "Systeminställningar." Klicka på "Network", följt av "AirPort". Markera kryssrutan som läser "Visa AirPort-status i menyraden". Klicka på den röda "X" för att stänga fönstret Systeminställningar och välj sedan AirPort-symbolen i menyraden.

2 Klicka på "Skapa nätverk."

3 Skriv in ett namn för nätverket och välj en kanal för dator-till-dator trådlöst nätverk. Standardkanalen är 11, och denna kanal kommer att fungera bra. Men om du vill kan du välja kanaler 1 eller 2 för att sända dator-till-dator-nätverk.

4 Kontrollera "Kräv lösenord" rutan för att skydda din dator-till-datornätverk med ett lösenord. Om du väljer det här alternativet kräver andra användare som ansluter till nätverket för att ange ett lösenord.

5 Välj en säkerhetstyp för nätverket. Om du väljer "40-bitars WEP (mer kompatibelt)" anger ett lösenord som innehåller fem tecken eller 10 hexadecimala siffror.

Ange ett lösenord 13 ASCII-tecken eller 26 hexadecimala siffror om du väljer "128-bitars WEP" som säkerhetstyp.

När du anger ett lösenord, kan ASCII-tecken inkluderar alla siffror, bokstäver eller tecken på tangentbordet. Hexadecimala siffror är begränsade till siffrorna 0 till 9 och bokstäverna A till F.

Mac OS X varnar dig om lösenordet är inte rätt längd, då du måste ändra det.

6 Klicka på "OK" för att skapa ett trådlöst nätverk utan en router.

7 Ansluta andra datorer till nätverket genom att välja nätverksnamnet, som är uppkallad efter den typ av Mac används för att vara värd för nätverket. Till exempel, om ditt namn är John Smith och du har en MacBook Air, det nätverk som andra datorer måste ansluta är "John Smiths MacBook Air." Ange WEP-lösenord när det efterfrågas.

Tips

  • Dator-till-dator-nätverk värd Mac-datorer inte kan använda säkrare Wi-Fi Protected Access (WPA) standarder. Dock är WPA tillräckligt säkra förutsatt att du använder en unik nyckel som är svårt för andra att gissa.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2023 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com