Flera mediatyper för kommunikation

September 11

Det finns många olika kommunikationsmedier som använder en mängd olika medietyper att kommunicera, det vill säga i text, bild och ljud. Internet och trådlösa mobila enheter har gjort det särskilt lättare för människor att dra nytta av olika typer av multimediakommunikationsverktyg som binder videokameror och mikrofoner till datorer och mobila enheter för unika och pågående samtal.

Multimedia Messaging Service (MMS)

MMS-meddelanden är en populär kommunikations mediatyp. Det gör att användare av trådlösa telefoner för att skicka och ta emot bilder och video till andra mobila enheter och e-postadresser. Människor kan använda sin mobila enhet för att ta en bild eller video, redigera den med hjälp av program på den mobila enheten, och sedan spara den ändrade bilden innan du delar det med en vän genom att skicka den till sitt telefonnummer eller ladda upp den till en videodelning webbplats .

Röstchatt

Online-baserad röstchatt, som ibland kallas Voice over IP eller VoIP, är en billig ersättning för traditionella telefonsamtal. Med hjälp av din dator eller mobil enhet mikrofon, är din röst överförs med hjälp av Internet till mottagaren. Hennes röst dirigeras via din Internet-anslutning till datorns högtalare eller din mobila enhet headset. Medan den låga kostnaden, särskilt för långa samtal och internationella samtal, är en stor fördel, kan det fortfarande finnas problem med samtalskvaliteten och stabilitet.

videochatt

Online Videochatt blir ett populärt kommunikationsmedium, eftersom det tillåter människor att interagera ansikte mot ansikte och har mer personliga och intima erfarenheter när du kommunicerar på nätet. Beroende på videochattleverantör, kan användarna att kunna se och höra varandra talar, medan vissa tjänster bara ge en videoström och tillåter användare att chatta med en online chatt mekanism. Videochatt ökar i popularitet i näringslivet som ett kommunikationsmedium också, eftersom det sänker kostnaden för att hålla möten mellan grupper som är geografiskt åtskilda ännu måste arbeta tillsammans.

Direktmeddelande

En av de vanligare formerna av kommunikationsmedia tillåter instant-messaging användare att ha text samtal med varandra i realtid. Många av dessa program och tjänster är gratis och även tillåta användare att skicka varandra bilder och filer. Snabbmeddelanden är en funktion som finns på många sociala nätverkstjänster, som gör det möjligt kontakter som använder webbplatsen vid samma tid att tala med varandra.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com