Hur du ändrar en trådlös säkerhet

November 22

Hur du ändrar en trådlös säkerhet


Trådlös säkerhet är en typ av kryptering som håller ut datoranvändare som vill använda ditt hem- eller kontorsnätverk. Genom att kräva ett lösenord du hålla oönskade användare ut. Det finns flera typer av säkerhet, inklusive AES (Advanced Encryption Standard), WEP (Wired Equivalent Privacy) och TKIP (Temporal Key Integrity Protocol). Ändra dina säkerhetsinställningar kan bidra till att säkerställa nätverkssäkerhet.

Instruktioner

1 Återställ routern till de ursprungliga inställningarna genom att hålla ner "Reset" -knappen i fem sekunder. Detta kommer att ta bort de aktuella säkerhetsinställningar du har på din router så att du kan ändra trådlös säkerhet på enheten.

2 Anslut Ethernet-kabel till både datorn och den trådlösa routern. Se till att datorn är ansluten till routern med LAN (Local Access Network) anslutning i stället för den trådlösa anslutningen.

3 Kontrollera undersidan av trådlös router för ett klistermärke som visar den fysiska adressen för routern. Adressen bör se ut ungefär som "http://192.168.1.1" eller http://192.168.0.1. "Etiketten bör också säga vad ditt användarnamn och lösenord är som standard. Detta är ofta något i stil med" admin "för användarnamn och "password" eller ingenting alls för ditt lösenord.

4 Skriv in adressen i webbläsaren och tryck på Enter. När du uppmanas att användarnamn och lösenord, skriver informationen från etiketten i steg 3 och klicka på "OK".

5 Klicka på länken för "trådlösa inställningar." Detta kommer att ta upp en låda märkt "Wireless Network". Skapa ett namn för nätverket och skriv in det.

6 Välj det säkerhetsalternativ som du vill ha för ditt nätverk från rullgardinsmenyn. En enkel säkerhet kombination för att välja är "delad" och "WEP". Ange en 5- eller en 13-tecken lösenord och skriva ner lösenordet någonstans du kommer ihåg.

7 Klicka på "Apply" och koppla bort datorn från routern. Anslut till nya trådlösa nätverket genom att högerklicka på nätverksanslutningsknappen i det nedre högra hörnet av skärmen. Klicka på "Anslut till ett nätverk" och välj ditt nya nätverk i listan.

8 Skriv in lösenordet du skrev ner när du tillfrågas. Du bör nu vara ansluten till din säkra nätverk.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com