Hur du ändrar en subdomän

August 11

Hur du ändrar en subdomän


Domäner är den del av en webbadress som kommer efter .com sektionen. Till exempel i följande domän www.domainname.com/main, är "/ main" delvis domänen. Underdomäner är även hänvisad till som underkataloger. Underdomäner kan lätt ändras.

Instruktioner

1 Först logga in på webbplatsen för webbhotellet. Det är där du kan komma åt inställningarna för din domän. Leta efter ett fält eller en flik som heter domänen. Detta är vanligtvis belägen på samma plats som den viktigaste domännamn. Ta bort den gamla domän från fält och ersätta det med det nya underdomän namn.

2 Om du inte ser ett fält där det står "underdomän", kontakta webbhotellet. Även är mycket lätt att ändra domäner, vissa webbhotell föredrar att ha sin tekniska supportpersonal utföra uppgiften. Om så är fallet, berätta namnet på den gamla domän och namnet på den nya underdomänen.

3 Om du har tillgång till de faktiska webbplats filer (via FTP), då kan du helt enkelt byta namn på domänen själv. Du kan göra detta genom att öppna en FTP-anslutning, och navigera till rotkatalogen på huvuddomänen. Inne i huvuddomänen kommer det att finnas mappar med ett snedstreck framför dem. Dessa mappar är underdomäner. Du kan helt enkelt byta namn på mappar för att återspegla den nya underdomän som du vill.

Tips

  • Det kan ta 12 till 24 timmar för en underdomän för att uppdatera.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2023 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com