Skillnaden mellan en Apple iPad & Android

July 2

Skillnaden mellan en Apple iPad & Android


Två av de mest populära mobila enheter på marknaden som augusti 2011 är Apples iPad och Android. Även om de två har många liknande funktioner, såsom snabb surfning, titta på och spela in videoklipp och lyssna på musik, skillnaderna är många - inklusive den typ av själva enheten. IPad är en tablett och Android är en smartphone. De två enheterna skiljer sig också i operativsystem, flash kapacitet, videofunktioner.

Tablett och mobiltelefon

IPad är en tablett dator som skapats av Apple. En tablett är typ av mobil dator som är mindre, lättare och används genom att peka på skärmen med fingrarna eller en speciell penna, istället för att använda ett fysiskt tangentbord och pekplatta / mus. Android, som utvecklats av Google, å andra sidan, är ett operativsystem som används på Android mobiltelefoner. Även om iPad liknar en större version av Apples iPhone, inte har möjlighet att ringa och ta emot telefonsamtal. Calling är Android primära funktion, dock.

Operativ system

IPad körs på Apples iOS operativsystem. Alla iOS operativsystem, inklusive iOS 4, det nuvarande systemet som i augusti 2011 endast köras på Apples iPad, iPhone, iPod touch och Apple TV. Systemets primära webbläsare är Safari och har förmågan att dela information trådlöst bland andra Apple-enheter på samma operativsystem på samma nätverk. Det liknar OS X-operativsystem som finns på Apple-datorer. Android operativsystem bygger på Linux-kärnan, en Foss som driver de 10 snabbaste datorerna i världen. Operativsystemet som i augusti 2011 Honeycomb, har en webbläsare baserad på WebKit layout motor med Chromes JavaScript-motor, vilket gör det till ett av de bästa webbläsare.

flash Capabilities

IPad är ökända för att inte kunna köra Flash, en plattform som ger rörelse och interaktivitet till webbplatser. Flash används på de flesta webbplatser för att titta på video, spela spel och navigera genom innehåll. Även om många webbplatser har gjort mobila versioner tillgängliga på iPads som inte använder Flash, är det fortfarande svårt att navigera utan. Android, å andra sidan, har full blixt kapacitet.

videofunktioner

Android och iPad kan titta på och spela in videoklipp. Som nämnts, kan iPads inte titta på alla Flash-video, men YouTube är ett förinstallerat program. IPad har också två kameror - en på baksidan av enheten för att spela in video, och en på framsidan av enheten som ska användas för videochatt med hjälp av Apples Facetime. Även om Android inte har en videochatt funktion, men det har förmågan att spela in video i 3D-kvalitet.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com