Hur du skyddar dig mot hackare och bedrägerier på Facebook

July 28

Hur du skyddar dig mot hackare och bedrägerier på Facebook


Ditt Facebook-konto innehåller personlig information, såsom ditt telefonnummer, arbetsgivare och listan med dina vänner. Skydda dig mot bedrägerier och människor som försöker hacka ditt konto genom att vara medveten om din säkerhet på webbplatsen. Börja med att se till att din dator har den senaste versionen av operativsystemet, så att dina säkerhetsinställningar är uppdaterade. Se alltid till att du har tillgång till Facebook via Facebook.com, att undvika att falla för en falsk Facebook bluff webbplats. Framför allt hålla logga in lösenord komplicerat och hemligt och uppmärksamma där du klickar.

Instruktioner

Lösenord

1 Skapa ett starkt lösenord för ditt konto. Facebook kräver lösenord ska vara minst sex tecken långt, och rekommenderar att du inkluderar siffror, bokstäver och skiljetecken. Använd inte samma lösenord för ditt Facebook-konto som du använder någon annanstans på Internet.

2 Lägg en säkerhetsfråga till ditt konto. Om du förlorar åtkomst till kontot eftersom någon annan får tillgång och ändrar lösenord, kommer en säkerhetsfråga hjälpa dig verifiera att du är den verkliga ägaren av kontot och återta kontrollen över den.

3 Håll ditt användarnamn och lösenord hemligt. Lämna aldrig ut den information som behövs för att få tillgång till ett konto till någon annan, och ändra ditt lösenord omedelbart om du misstänker att någon annan kunde räkna ut dina inloggningsuppgifter.

4 Var mycket försiktig när du klickar på länkar som en annan användare, även om hon är på kompislista. Om en vän har blivit hackad, kan hackaren använda hennes konto för att sprida en länk som leder till skadligt innehåll eller ger hackare tillgång till din profil. När du är osäker, inte klickar på en länk som inte ser ut som något din vän skulle ha skrivit. Om det vid omdirigeras av en länk, blir du ombedd att ange ditt lösenord, inte ange ditt lösenord och stänga webbläsaren fliken omedelbart.

5 Var försiktig med tjänster som hävdar en vän har fastnat i ett annat land och behöver pengar. Enligt Facebook, bedragare vanligtvis tillgång till någons konto och sedan skicka ut falska statusuppdateringar be sina vänner för att koppla pengar. Även om du vet att din vän är verkligen i ett annat land, försök att nå honom via telefon eller e-post för att bekräfta att han är verkligen i trubbel. Även om du kan vara benägna att hjälpa din vän, inte någonsin tråd pengar om du inte kan kontrollera din väns situation via en annan väg utanför Facebook. Webbplatsen rekommenderar också att rapportera händelsen till Western Union, eller vilken överföring företag är inblandade.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com