Definiera ett äldre system

February 17

Definiera ett äldre system


Enligt PC Magazine, är ett äldre system ett äldre datorsystem eller stordator. Denna definition kan också appliceras på mjukvara. Äldre system är inte enbart definieras av deras ålder (dvs., 20 år gammal). Termen hänvisar också till brist på tillräcklig support av företag, oförmåga att anställa personal med nödvändig erfarenhet med det speciella systemet, eller oförmåga systemet för att uppfylla företagets behov.

Definition

Kriterier som definierar ett äldre system inkluderar oförmåga hos systemet som skall stödjas, underhållas eller förbättras. Äldre system inte kan möta företagens behov. Deras hårdvara är föråldrad eller komponenter är föråldrade. De är oförenliga med nya inköp systemet. Säkerheten i systemet är nu i fara på grund av sin ålder. Det räcker inte längre tillgänglig dokumentation för äldre system, och systemet kan inte längre hantera den nuvarande arbetsbelastningen.

Varför använda ett äldre system?

Många företag använder fortfarande inaktuell äldre system som erbjuder liten eller ingen teknisk support bland annat frågor som är gemensamma med hjälp av äldre system. Det största problemet är att företaget vanligtvis fortfarande att tjäna pengar genom att använda det gamla systemet. Dessutom händer det att affärskritiska funktioner körs på eller av befintliga system och programvara. Övergång till ett modernt, med stöd systemet utan att förlora vinst är ett stort problem för företag idag.

Exempel på Legacy systemanvändning

En översyn av Förenta Secret Services datorteknik visade att byråns datorer var endast drift 60 procent av tiden på grund av ett beroende av en dator stordator som dateras tillbaka till 1980-talet. National Association för statligt Chief Information Officers genomfört en undersökning av datateknik 2008, och svaren indikerade att mer än hälften av de tillfrågade påstår kördes på äldre system. Ungefär hälften av dessa äldre system kördes kritiska funktioner.

Hinder för Övergång

Det finns flera hinder som måste övervinnas för att ett företag eller organisation för att övergången till uppdaterad programvara eller system. Generera pengar för att köpa ett nytt system är ett problem. Det finns ett behov av att involvera personalen regelbundet för att underlätta kulturella övergången till ett nytt system. Förvaltningen måste vara med och ombord för att leda sitt lag att anamma nya system. Dessutom kan överföra alla gamla data i det nya systemet utgör ett svårt hinder som måste övervinnas.

Utveckling på Old Legacy Systems

Ibland företag kommer att utvecklas på gamla äldre plattformar i stället för att spendera pengar för att uppgradera hela systemet. Detta kallas för en "brownfield distribution." Till exempel kan det handla om att skapa en ny front-end användargränssnitt samtidigt utnyttja den gamla stordatorn som en databas. Många företag använder denna strategi, eftersom det sparar företaget tid och pengar genom att fortfarande låta funktionalitet gamla befintliga systemet.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com