Hur man använder OmniFocus och OmniPlan

February 15

OmniFocus och OmniPlan är två program som utvecklats och distribueras av Omni Group, ett företag som specialiserat sig på produktivitetsprogram. Båda program är utformade för att hjälpa till att organisera ditt liv. Du kan använda dem för att skapa dagligen och långsiktiga att göra-listor och övervaka dina framsteg på vägen. Från och med januari 2012, OmniFocus och OmniPlan är endast kompatibel med Apples operativsystem.

Instruktioner

OmniFocus

1 Öppna OmniFocus program på datorn. En lista över prov projekt visas i den vänstra kolumnen.

2 Skapa ditt första projekt. För att göra detta, klicka på plustecknet längst ner i vänstra kolumnen. Skriv in ett namn på den nya projekt i den angivna rutan. Det nya projektet kommer att visas i samma kolumn.

3 Klicka på projektnamnet för att markera det och klicka på Lägg till åtgärd från övre verktygsfältet. Ange de åtgärder som behövs för att uppfylla dina projekt. Se de åtgärder som delmål att möta på vägen till fullföljandet av ditt mål. Upprepa detta steg för varje milstolpe du vill lägga till ditt projekt.

4 Klicks uppifrån verktygsfältet för att lägga till en kronologisk sekvens av händelser som måste inträffa innan projektet är klar. Lägg sammanhang konstaterar att stanna på rätt spår för att uppfylla projektmålen.

5 Anslut varje sammanhang notera att din handlingsplan. För att göra detta, först klicka din projektnamnet. En kontextmenyn nu visas till höger om varje handlingsplan. Klicka på rullgardinsmenyn för att tilldela en sekvens av händelser till varje åtgärd.

6 Tilldela en förfallodag för varje projekt. För att göra detta, klicka på projektets namn från den vänstra sidopanelen. Klicka grund uppifrån verktygsfältet för att ange ett datum.

7 Klicka Inbox uppifrån verktygsfältet för att lägga till framtida projekt som du inte är redo att skapa en handlingsplan. Tänk på inkorgen som en förvaringsplatsen för dina tankar och kreativa idéer.

8 Organisera relaterade projekt i mappar. För att göra detta genom att klicka på projektnamnet. Klicka på Lägg till mapp alternativ, som ligger längst ner i den vänstra bar. Tilldela ett namn till mappen. Den nya mappen visas i den vänstra sidopanelen. Dra och släpp relaterade projekt i mappen.

OmniPlan

9 Öppna OmniPlan program på datorn. Klicka på Arkiv och välj Ny för att öppna den nya projektform.

10 Skriv in uppgifter om ditt projekt till de utsedda formulärfält. Till exempel, ange ett namn för projektet, ett startdatum för projektet och ett slutdatum (deadline).

11 Lägg milstolpar i projektet. För att göra detta, klicka på den första "Visa" för att få en stor bild över dina projekt. Klicka på Åtgärder rullgardinsmenyn (kugghjulet) för att lägga till milstolpar, liksom det datum då du vill utföra varje milstolpe.

12 Klicka på ikonen Grupp uppifrån verktygsfältet att gruppera relaterade projekt tillsammans.

13 Klicka på den tredje "Visa" för att se en stor bild över din kalender. Här kan du justera de timmar du vill begå mot arbeta med projektet. För att justera en tid helt enkelt dra kalendern blocket för att flytta den över önskad tidslucka.

14 Lägg resurser till dina projekt. Det är människor och saker som är avgörande för att uppnå projektmålen. För att lägga till och visa resurser Klicka på den andra "Visa" -knappen.

15 Klicka på ikonen Fånga upp från det övre verktygsfältet för att uppdatera dina framsteg. Framsteg representeras som en procentsats av uppgifter genomförda mot ditt slutmål.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2023 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com