Var att sälja en gammal dator

February 13

Att bli av med en gammal dator kan vara en utmaning, särskilt om du vill att återfå en del av de pengar du spenderat för att köpa den. De uppenbara val av loppisar eller lokala auktionshuset är bara det första steget. Du kan även försöka sälja dator på nätet, där du kan få mer pengar än du förväntat.

Instruktioner

1 Städa upp den gamla datorn det bästa du kan. Börja med att rengöra smuts och skräp från fallet och tangentbordet. Öppna fallet och använda konserverad luft för att blåsa ut eventuellt damm från insidan av datorhuset.

2 Bestämma specifikationerna på din dator. Du måste veta processorhastighet, installerat minne och hårddisk storlek. Om datorn kör Windows, titta på huvudpanelen av systemet under Kontrollpanelen för denna information.

3 Formatera hårddisken för att ta bort personuppgifter. Ladda ett äldre operativsystem på enheten om du har disken tillgängliga.

4 Lista datorn på eBay, och se till att låta anbudsgivaren vet allt som följer med datorn. Marknadsföra maskinen mot att användas som en student eller barnets dator. Starta budgivningen så lågt som du känner dig bekväm.

5 Gör en sökning på Internet för diskussionsforum och andra grupper för tillverkaren av maskinen. Dessa grupper och skivor tillåter ofta du lista din gamla dator till salu. Fördelen är att för vissa märken, många människor samlar äldre modeller eller använda delar för att återuppbygga nyare maskiner.

6 Transportera datorn omedelbart efter att ha fått betalning. Genom att ha ett PayPal-konto, kan hela processen att sälja och sjöfart vara fullständig på mindre än en vecka i vissa fall.

Tips

  • Genom att installera ett äldre operativsystem på datorn, ger det säljer maskinen en kant, eftersom det kommer att vara redo att gå direkt ur lådan.
  • Om du väljer att sälja den gamla datorn på ett garage eller loppmarknad, har maskinen igång under försäljning. Detta visar perspektiv köpare att datorn fungerar.
  • För online-listor, ta ett antal bilder av maskinen från alla vinklar och löpning. I noteringen åtminstone en bild och erbjuda sig att skicka mer e-post.
  • Att ha ett PayPal-konto kommer att ge dig fler möjligheter att sälja. Många köpare föredrar att använda PayPal för betalning. Ett konto kan också skydda dig mot dåliga kontroller via e-post.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com