Återställa Windows XP DNS-inställningar

May 22

DNS (Domain Name System) inställningar översätter webbadressen du ser i webbläsaren till IP-adressen till den webbplats du vill nå. Om dessa inställningar blir korrupta genom tweaking systemet, en korrupt installation av programvara eller skadlig kod, kommer din webbläsare inte kunna öppna vissa eller alla webbplatser som du vill besöka. Om detta händer, återvänder webbläsaren till det normala genom att returnera din Windows-registret för standard DNS-inställningar.

Instruktioner

1 Ställ en systemåterställningspunkt i Windows XP. Klicka på "Start" och välj sedan "Alla program" och sedan "Tillbehör" och sedan "Systemverktyg" och sedan "Systemåterställning." I rutan som visas väljer du "Skapa en återställningspunkt." Ange ett namn som hjälper dig att identifiera återställningspunkt och välj "Skapa".

2 Ladda ner "XPWinsock.reg" fil som innehåller standard DNS-inställningar.

.

3 Boot Windows i felsäkert läge. När datorn startas om, tryck på "F8" knappen upprepade gånger tills du ser Windows Avancerade startalternativ menyn. Välj "Felsäkert läge."

4 Dubbelklicka för att installera "XPWinsock.reg" registret fix.

5 Ta bort innehållet i hosts. Håll ned "Ctrl" och tryck på "E" för att öppna Windows Explorer. Navigera till C: \ Windows \ system32 \ drivers \ etc. Högerklicka på "Hosts" och öppna den i Anteckningar. Håll ned "Ctrl" och tryck på "A" för att markera alla. Tryck på "Del" för att radera filens innehåll. Välj "File" och sedan "Spara" för att spara ändringarna.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com