Hur man håller Två IMAP e-postservrar i Sync

June 4

Hur man håller Två IMAP e-postservrar i Sync


Internet Message Access Protocol tillåter e-postklienter för att skicka och ta emot meddelanden från en e-postserver. IMAP är en av de två viktigaste e åtkomstprotokoll som för närvarande används på Internet. En IMAP-server tar emot meddelanden som skickas till någon av de e-postkonton är värd och vidarebefordrar meddelanden till kunderna när de ansluter från potentiellt avlägsna platser. Ibland kan en enda server inte har hastigheten, kapacitet eller nätverksanslutning krävs för att hantera all e-post för en viss domän. I dessa fall kan du konfigurera två servrar (den "primära" och "backup") för att dela IMAP arbetet så e lasten inte faller på en enda server.

Instruktioner

1 Logga in på den primära servern som administratör. Den specifika sätt att utföra detta och följande åtgärder beror på vilket operativsystem där IMAP-servern är igång. Till exempel, om Linux, ska du logga in som användaren "root".

2 Ändra IMAP konfigurationsfilen så att raden med "ENABLE_SYNCH" lyder så här:

ENABLE_SYNCH = 1

Den specifika platsen för IMAP konfigurationsfilen beror på operativsystemet. I Linux är filen "/conf/imap/options.conf."

3 Ändra IMAP konfigurationsfilen så att raden med "SYNCH_SERVER" lyder så här:

SYNCH_SERVER = backupImapHostName

Byt backupImapHostName av värd namnet på den valda backup IMAP-server.

4 Spara ändringarna du har gjort i IMAP konfigurationsfilen.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com