Fördelar med BMP

February 24

Fördelar med BMP


BMP är en av de många fil sparande format som används av ett operativsystem. BMP (förlängning .bmp) eller vanliga Windows bitmapp, är en bild och grafisk filformat som är speciellt utformad för att vara kompatibel med DOS- (disk operativsystem) och Windows-baserade datorer. BMP-bilder är i grunden samlingar av bitar (eller pixlar) som kommer samman för att bilda en bild. BMP-bilder kallas också färg eller rasterbilder.

Lagring av komplexa bilder

BMP-filer är särskilt användbara för lagring av komplexa, verkliga bilder. Intrikata bilder, i samband med fotoutrustning och videoelement, kan lätt lagras i BMP-format. Varje BMP-fil består av en BMP fil- header (som har information om layout, storlek och typ av en viss BMP-fil), BMP-informations header (som anger färgformatet och exakta dimensionerna hos en BMP-fil), en färg tabell (som anger färgerna som används av filen) och en mängd inslag som är anordnade att göra en blåkopia av den slutliga BMP bild.

Hög kvalitet

BMP-filer lagras varje pixel (eller färgpunkt) oberoende, därför att upprätthålla korrektheten och kvaliteten på den lagrade bilden. De kan representera komplexa bilder och former och behålla bildegenskaper även när bilden är förstorad. BMP-bilder kan visa komplexa graderingar av nyanser och färger. BMP stöder en pixel färgdjup som löper från 1-bitars till 24-bitars. En 1-bitars färgdjup hänvisar till en monokrom (svartvitt) pixel. En 1-bitars BMP bild består av pixlar som kan innehålla ett värde av 0 (representerande svart) eller en (representerande vit). Den resulterande bilden kommer därför att vara svart-vitt. En 24-bitars BMP bild består av pixlar som består av 256 möjliga tillstånd (eller gradienter) vardera. Bilden består av en 256 x 256 pixlar rutnät som resulterar i en totalt 16777216 färger.

Universal-program

Filformatet BMP är universell och kan användas med nästan alla program. Bilder som lagras i BMP-format kan användas för symbolisk, ikonisk och grafisk representation, för att bilda teckensnitt logotyper och webbilder. BMP bildformat är kompatibla med alla Windows-program, inklusive äldre, föråldrade versioner.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com