Skapa en PHP informationsfil

April 22

Skapa en PHP informationsfil


PHP har många olika inställningar tillgängliga för en serveradministratör, som gör det möjligt att köra i ett antal olika miljöer och med olika nivåer av säkerhet. Installera valfria tillägg kan ytterligare lägga till dess funktionalitet och öka antalet tillgängliga kommandon. Även om denna grad av konfigurerbarhet kan administratören att optimera PHP-server för många olika ändamål, betyder det att det inte finns någon "standard setup" som sådan. När du flyttar till ett nytt webbhotell, visa serverns konfiguration och installerade tillägg genom att använda "phpinfo" kommandot.

Instruktioner

1 Skapa en ny PHP-sida med hjälp av en textredigerare eller webbdesign program.

2 Lägg till följande kod mellan HTML "kropp" taggar:

<? Php phpinfo (); ?>

Spara sidan som "phpinfo.php" och ladda upp den till din webbserver.

3 Öppna en webbläsare och gå till phpinfo.php sida på din server. Du kan se hela PHP-konfiguration, tillsammans med viktig information såsom servervägar som behövs för att konfigurera PHP webbapplikationer.

Tips

  • Om du behöver bara veta PHP versionsnummer, använd "phpversion" kommandot.
  • Lämnar phpinfo.php på din webbserver permanent är en säkerhetsrisk, eftersom det visar hackare konfigurationen av servern. Hackare specifikt rikta dessa filer med hjälp av sökmotorer, så anteckna nödvändig information och sedan ta bort filerna från servern. Spara sidan i webbläsaren för framtida referens, så att du kan hänvisa till din lokala kopia.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com