Hur man installerar Linux på en IBM Thinkpad

July 29

Linux är ett fritt operativsystem för datorer med mer än 600 distributioner som 2009. Det har utvecklats av programmerare världen över och är öppen källkod, vilket innebär att källkoden är fri för alla att använda och vidareutveckla. Den mest använda och intuitivt av dessa distributioner är Ubuntu en fullt fungerande skrivbordsmiljö med direkt tillgång till ett bibliotek av fri programvara, såsom ordbehandlare, spel, video och ljudproduktion och mer. Ubuntu släpptes 2004 och fortsätter att växa, med förbättringar och en ny distributions tillgängliga varje halvår. Du kan installera Ubuntu gratis på IBM Thinkpad och omedelbart få tillgång till den stora världen av Linux.

Instruktioner

ladda ner Ubuntu

1 Gå till http://www.ubuntu.com/getubuntu/download och välj det land du ska ladda ner från. Klicka på "Ladda ned" och väljer att spara filen "ubuntu-9.10-desktop-i386.iso" till skrivbordet.

Obs: Den här filen är 690 MB och kan ta flera timmar att ladda ner beroende på din Internet-anslutning.

2 Öppna CD-bränning och välj "Bränn skivbild." I filhanteraren, lokalisera "ubuntu-9.10-desktop-i386.iso" och välj den för att lägga till skiva.

3 Sätt den tomma CD-R i CD-RW-enhet.

4 Välj "Skapa CD."

installera Ubuntu

5 När CD skapelse är klar, starta om datorn med den nya skivan i enheten.

6 Efter den vanliga BIOS-skärmen datorn kommer att starta direkt från Ubuntu CD. Från listan med alternativ, välj "Installera Ubuntu". Du kommer att ledas genom ett antal personliga inställningsalternativ, såsom användarnamn, lösenord, tidszon, typ av partition du vill installera och tangentbordslayout. Fyll dina inställningar och klicka på "Nästa".

7 Granska dina personliga alternativ, bekräfta komponenter som ska installeras och klicka på "Install".


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com