Photoshop oskarp mask inställningar Tips

October 4

Vid utskrift av bilder, särskilt i tidningar och tidskrifter, är det viktigt att göra dem tydliga för att kompensera för kvaliteten på papperet. Tidningspapper, till exempel, har en hel del "blöda", vilket innebär bläcket breder ut sig och ger en suddig utseende några bilder. Det finns en mängd olika sätt att vässa bilder i Adobe Photoshop, men den teknik som ger mest kontroll är Oskarp mask.

Grunderna

Ingen riktigt suddig bild kan göras riktigt vass i Photoshop. Däremot kan med hjälp av Oskarp mask hjälpa något suddiga bilder och förtydliga redan bra bilder. Det finns vissa meningsskiljaktigheter om hur mycket du ska använda Oskarp mask. Du kan gå genom vad ögat berättar är tillräckligt eller så kan du följa siffror. Hursomhelst, tekniken förtydligar bilden och gör det bättre för utskrift. Mer bör användas för publicering än för en vanlig fototryck eftersom papperskvaliteten är i allmänhet lägre i tidningar och tidskrifter än på fotopapper.

kontroller

Oskarp mask har tre kontroller: Belopp, Radius och tröskel. Belopp är den totala andelen Oskarp mask du vill använda. Radius sätter en slags pixel kant runt linjerna i en bild och Threshold anger nivåerna av skärpa. Beloppet kommer att vara den mest synliga som du tittar på förhandsvisningen. Det kan ta en suddig bild och definiera den. Det finns två specifika punkter många professionella fotografer använder för utskrift i publikationer: 100 procent och 200 procent. Den lägre andel i allmänhet kommer att se bättre för ögat, men att kompensera för blödning, arbetar 200 procent området bättre. Radius bör stanna vid ca 1,0 pixlar. Större siffror blir bilden i en stiliserad återgivning och accentuera de svarta och vita utöver normalt. Tröskel bör ligga kvar på omkring noll för att få en skarp bild. Ökad tröskel ger en mjuk fokus effekt över skärpning.

Personal Choice

I slutändan är det belopp du använder Oskarp mask upp till dig. Lite är i allmänhet användbart eftersom det kan förtydliga och definiera uppgifter om bilderna. För mycket kan göra bilden nästan alltför tydligt och alla detaljer kommer att skymma den övergripande känslan av bilden. Att ta reda på hur mycket Oskarp mask justeringar du behöver göra testutskrifter på olika nivåer på olika typer av papper. Bilden alltid kommer att se annorlunda på skärmen än det kommer i tryck.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com