Hur Network datorer med hjälp av en USB-kabel

September 29

Hur Network datorer med hjälp av en USB-kabel


En USB-nätverkskabel kan du ansluta två datorer tillsammans via sina USB-portar. De två datorerna kan sedan kommunicera och överföra dokument, program, musik och andra filer mellan varandra med minimalt krångel för användaren. Nyckeln till att göra detta arbete är att se till att du köper rätt kabel, en USB brygg kabel som är utformad för att få två datorer att kommunicera. En USB-nätverkskabeln kommer att ha en USB-utgång på båda sidor, såväl som vad som verkar vara en liten plastkula i mitten av kabeln, som används för att inrymma-bryggkrets som tillåter datorerna att kommunicera.

Instruktioner

1 Installera programvaran som följer med USB-nätverkskabel. Detta kan komma i form av en CD, eller så kan du behöva ladda ner de nödvändiga drivrutinerna från Internet. Installera programvaran i båda datorerna.

2 Anslut USB-nätverkskabeln till båda datorerna genom att koppla den till sina respektive USB-portar, med USB-designen uppåt.

3 Åtkomst "Nätverksanslutningar" på vilket som PC har den aktiva Internetanslutningen. Du kan räkna ut det här genom att titta i det nedre högra hörnet av skärmen; Om datorn är ansluten till Internet, kommer det att finnas en liten ikon som betecknar det så.

4 Högerklicka på Internet-anslutningen. En rullgardinsmeny visas.

5 Klicka på "Egenskaper". Detta kommer att öppna upp ett nytt fönster.

6 Klicka på fliken "Avancerat". Detta tar dig till en ny meny.

7 Markera rutan som säger "Tillåt att andra nätverksanvändare ansluter genom den här datorn Internet-anslutning." Detta innebär att alla datorer som är ansluten till datorn via USB, Ethernet eller trådlös, kommer att kunna få tillgång till dator och Internet via din dator.

8 Välj "Okej" och starta om datorn. Nätverket aktiveras när datorn har startats om.

Tips

  • Köp en USB 2.0-nätverkskabeln, eftersom det fungerar på en mycket snabbare takt än USB 1.1 nätverkskabel.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com