Vad är en Internet webbserver?

November 28

Vad är en Internet webbserver?


En Internet webbserver hänvisar till en typ av dator som fungerar som värd för en webbplats eller webbplatser, även om termen sällan skrivs eller sägs som "internet webbserver." Snarare är den antingen kallas en Internet-server eller en webbserver. Varje server har en permanent Internet Protocol (IP) adress.

Fungera

Webbservern syfte är kritisk för att bibehålla den anmärkningsvärda anslutning som Internet erbjuder. Servern är vad gör den typiska datoranvändare hemma för att komma åt webbplatser som är baserade runt om i världen. Servern fungerar inte bara som en online-hem för en webbplats eller webbplatser, men det hjälper till att hantera trafiken mellan användare och webbplatser genom dess interaktion med webbläsare.

egenskaper

En pålitlig webbserver måste vara hållbara och tillförlitliga eftersom den förblir påslagen hela dagen varje dag, eftersom tillgång till de webbplatser som den betjänar beror på det. En server måste tillverkas med förstklassiga komponenter för att motstå den erforderliga arbetsbörda, i synnerhet om servern tjänar hög volym webbplatser. En server måste kunna hantera en stor mängd arbete hela tiden, och det måste också vara snabbt med en stor del av RAM för att hantera begäran snabbt.

Plats

Servrar typiskt är inrymda i datacenter med massor av andra servrar. Datacenter är utformad och konstruerad i syfte att låta servrarna att göra sitt jobb så bra som möjligt, vistas i toppform vid hantering av trafiken för sina kunders webbplatser. Servrarna ofta lagras i rack som är uppradade i rader i datacentret. Servrarna är lätt åtkomliga i händelse av komplikationer. Tusentals företag erbjuder tjänster hosting servrar för webbplatser.

Programvara

Termen webbserver inte bara avser hårdvaran server som lagras i datacentret utan programvaran på servern som gör det möjligt att hantera sina uppgifter. Det finns ett antal program serverpaket tillgängliga, inklusive särskilt populära från Apache, Microsoft och Google. Programvaran roll är att ta emot förfrågningar från webbläsare för sina kunder för att visa webbsidor och sedan att svara genom att tillhandahålla de begärda synpunkter.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com