Rollen av en Internet webbserver

November 9

Rollen av en Internet webbserver


Webbservrar eller Internetservrar värd webbsidor och göra dem tillgängliga för människor att besöka på Internet. Webbläsaren hämtar information från servern när en användare skriver in en webbadress.

Filer för hämtning

Webbservrar lagra bilder och dokument som HTML-filer. En webbläsare hämtar och monterar informationen så att användaren kan se webbsidan. Andra filer som Flash-filer, musikfiler, videofiler och andra filer lagras där också, beroende på vilken typ av webbsida.

DNS-server Kommunikation

Varje webbplats namn har en DNS-nummer som tilldelats den. DNS-servrar finns mellan användarens dator och webbservrar. De berättar användarens webbläsare vilken server för att gå till för att hämta data som behövs för att skapa sidan. Varje webbserver tilldelas ett antal kallas en IP (Internet Protocol) adress att DNS-servern matchar webbplatsens namn.

Alltid tillgänglig

Bra webbservrar är alltid tillgängliga med hjälp av tillförlitliga operativsystem och serverprogramvara och genom att ha backup-servrar som finns i fall man går ner. Företagsrelaterade platser såsom banker eller större verktyg som accepterar betalningar online måste ha så lite driftstopp som möjligt eller kunder kommer att se någon annanstans.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com