Hur man installerar OpenCV med Python

July 4

Python är ett programmeringsspråk som används i Linux-baserade system. OpenCV är en samling av bibliotek som används vid utveckling av mjukvara. OpenCV med Python har installerats på Linux-baserade operativsystem som Ubuntu. För att installera OpenCV tillsammans med Python, i Ubuntu använder Synaptic Package Manager. Synaptic ger en enkel att använda installationsgränssnittet, och programmet kommer att se till att alla beroenden hämtas tillsammans med OpenCV och Python.

Instruktioner

1 Klicka på "System" alternativet på den övre aktivitetsfältet i skrivbords Ubuntu.

2 Klicka på länken "Administration", och klicka sedan på "Pakethanteraren Synaptic." En lösenordsruta. Verifiera genom att skriva "Administratör" lösenord och klicka på "OK". Synaptic Package Manager öppnas.

3 Skriv "OpenCV" i "Quick Search" rutan i övre högra hörnet av det övre navigationsfältet i Synaptic. När du skriver, kommer program lista i listan över sökresultat.

4 Klicka på "Python-OpenCV" posten och klicka sedan på "Markera för installation." En dialogruta öppnas med en lista över beroende filer och bibliotek som kommer att installeras tillsammans med ditt val. Klicka på "OK."

5 Klicka på "OpenCV-Doc" posten och klicka sedan på "Markera för installation."

6 Klicka på "Apply" -knappen i det övre navigationsfältet i Synaptic. Biblioteken OpenCV, tillsammans med Python-programmet är installerat i systemet. En anmälan visas när installationen är klar.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com