Hur man avgör hemsidan Trovärdighet

April 9

Hur man avgör hemsidan Trovärdighet


Enligt Google, består Internet av mer än 30 biljoner webbsidor och ständigt blir större. Med tanke på dessa siffror, är det ingen överraskning att vissa platser är mer trovärdiga än andra. Det vill säga, vissa webbplatser innehåller information som är allmänt betraktas som tillförlitlig, och vissa platser inte - och samma sak gäller för webbplatser som är för människor: det är inte alltid lätt att avgöra vem du kan lita på. Det finns inte några idiotsäker metoder för att garantera ärlighet och noggrannhet på nätet, men en mängd olika ledtrådar och tekniker kan hjälpa dig att bedöma en webbplats trovärdighet. Dessa inkluderar att granska ägarskapet, undersöka innehåll och utformning, forska andra yttranden om en plats och checkar in med din egen sunt förnuft.

Checka in med ditt sunda förnuft

Tänk på syftet med webbplatsen. Sidor med en stark opinionsbildning ställning, särskilt om kontroversiella ämnen, inte alltid presentera objektiv information. Webbplatser som vill sälja dig - på en produkt, en idé, en livsstil, en politisk synvinkel - har ibland ett större intresse för övertalning än i sanning.

Överväga utformningen av webbplatsen. En sida på webben som är byggd med grälla färger, blinkande grafik och påträngande ljud och video kan vara mer intresserad av att ta tag din uppmärksamhet än att presentera tillförlitlig information. Sidor som belamrad med reklam kan fokusera mer på att tjäna inkomster än på att ge användbar innehåll.

Betrakta Källa

Titta på webbadressen. En sajt adress som slutar på .gov eller .mil är en officiell amerikanska regeringens hemsida, och information på webbplatsen går i allmänhet genom omfattande lager av översyn och kvalitetssäkring före publicering. Universitet och skol webbplatser ofta identifieras genom en .edu förlängning och brukar följa akademisk standard för utstationerade material (såvida skolorna ge eleverna personlig webbsidor, i vilket fall, kan det inte finnas några krav på information som publiceras av studenterna). Andra vanliga tillägg som .com, .org och .net har mycket varierande protokoll för kvalitetskontroll, vilket resulterar i många trovärdiga platser men många som är mycket mindre så.

En källa som är välkänd för dig såsom ett lokalt bibliotek, tidningar, företag eller samhällsorganisation, kommer sannolikt att bygga en online-närvaro som återspeglar koncernens offline trovärdighet. Webbplatser byggda till stor del eller helt från användargenererat innehåll, såsom många sociala medier, är mindre benägna att ha mekanismer för att säkerställa trovärdigheten i den information som publiceras.

Ta reda på vad andra tycker

Sätt webbplatsens URL-adress inom citationstecken - "www.anysite.com" - och använda den som en sökterm i Google, Bing eller någon annan sökmotor. Skanna sökresultaten för att se vilka andra webbplatser refererar URL och vilka typer av återkoppling platserna har på webbadressen. Webbplatser som har mycket få nämner någon annanstans på Internet har inte varit allmänt sett och kommer att ha liten eller ingen vittnesbörd om webbplatsens trovärdighet. Webbplatser med hundratals eller tusentals nämner har i allmänhet feedback från användare av webbplatsen att dess totala trovärdighet. Till exempel, om du ser många sökresultat som refererar till webbplatsen som en "bluff" behandla innehållet i webbadressen du sökte med skepsis.

Identifiera författaren av webbplatsen, om en person eller en organisation, och söka på författarens namn samt. Sökresultaten kommer att ge feedback på hur väl författaren betraktas. För platser med ingen information om vem eller vilken grupp skapade platsen, bör innehållet betraktas med försiktighet.

Göra en del forskning

Använd online-verktyg för ytterligare kommentarer om en specifik plats. Alexa erbjuder information om en webbplats popularitet, trafik och historia. Den identifierar även andra platser på webben med liknande innehåll så att du kan jämföra hur platser presentera information. Online uppslagsverk som Wikipedia har poster på Internets större platser och innehåller ofta kommentarer om hur användarna uppfattar en webbplats trovärdighet. För företags webbplatser, kan du kontrollera Better Business Bureau för betyg på den totala verksamheten. BBB innehåller också betyg för välgörenhetsorganisationer. Ange en webbplats adress i onlineverktyg som Norton Safe Web att ta reda på om en webbplats har identifierats som innehåller skadlig kod och är osäkert att besöka. Webbplatsens whois post innehåller information om när området registrerades, av vem och från vilket land.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2019 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com