Hur man redigerar TTF teckensnitt

April 10

Hur man redigerar TTF teckensnitt


True Type-teckensnitt, eller TTF typsnitt, används i de flesta Windows-program, och många Mac-program kan använda dem också. Du kan redigera och även skapa egna TTF typsnitt, så länge de är öppen källkod. Det finns flera program tillgängliga som gör att du kan få tag på de grundläggande mekanik av en TTF teckensnitt. När du ser hur mycket arbete går till skapandet av varje tecken - eller "tecknet" - kommer du att få en ny uppskattning för de tusentals TTF teckensnitt som är tillgängliga på Internet.

Instruktioner

1 Öppna font-redigeringsprogram.

2 Importera teckensnitt du vill redigera genom att välja antingen "Import" eller "Open" från menyn "File". Du måste normalt ange om teckensnittet redan är installerat i Windows eller om det är i en egen fil.

3 Välj tecken, eller skåra, skulle du vilja ändra från galleriet typsnitt tecken som visas.

4 Modifiera befintliga glyph kurvor och konturer. Detta gör du genom att välja handtagen (vanligtvis röda boxar) som visas på översiktskurvor som utgör tecknet, och dra dem för att ändra formen på kurvan.

5 Lägg till nya tecken, om du vill. Välj Lägg Glyph alternativet - ofta finns i huvudmenyfältet; detta tar upp en meny med alla möjliga tecknen. Välj en karaktär som ännu inte har definierats i teckensnittet. Detta tar upp en tom redigeringsskärmen. Du kan skapa din karaktär genom att lägga till nya kurvor till det, med alternativet "Lägg till". Du kan också importera en bitmapp bild av tecknet och spåra det med nya kurvor. När du klickar på "Spara" nya tecken visas i tecknet galleriet.

6 Spara teckensnitt genom att välja "Spara" i menyn "File".

Tips

  • Innan du går kastar sig in i att ändra ett typsnitt, ta lite tid att se till att det utseende du har i åtanke är inte redan finns som en gratis nedladdning. Det kan ta en timme eller så för att söka, men redigerar ett typsnitt skåra genom glyph tar mycket längre tid.
  • Importera en bitmapp för att hjälpa dig spåra eller förfina ett tecken är ett av de enklaste sätten att producera snygga typsnitt. Du kan ändra en mycket förstorad karaktär i någon ritprogram, sedan importera den till tecknet-redigeringsskärmen för att skapa en modell för den nya eller ändrade karaktär.
  • Du kan redigera endast öppen källkod typsnitt. Dessa brukar visa upp i Windows med en ikon som ser ut som en "O." Om teckensnittet inte dyker upp i listan din font editor visar under importproceduren, det är förmodligen inte ett open-source typsnitt.
  • Spara alltid typsnitt som en ny fil innan du börjar göra några ändringar. Om du sparar ett teckensnitt när du förstöra det, har du inget annat val än att ladda ner en ny kopia och installera den.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2023 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com