Hur man rättar till en dator när det går in i felsäkert läge

October 2

När en dator går in i felsäkert läge automatiskt, Windows pekar på en hårdvara eller mjukvara problem på din dator. Vanligtvis visar utvecklingen att en nyinstallerad komponent eller tillämpning är oförenlig eller inte har installerats på rätt sätt. Felsäkert läge startar operativsystemet med minimal och grundläggande förare kör, som hjälper dig att felsöka datorn. Om du behöver för att inducera felsäkert läge genom att trycka på "F8" knappen efter omstart av datorn, välj "Felsäkert läge" med eller utan nätverk, beroende på dina behov.

Instruktioner

ändra Software

1 Klicka på "Start" och sedan "Kontrollpanelen."

2 Klicka på "Klassisk vy" i den vänstra kolumnen. Välj "Program och funktioner" i Windows Vista eller 7, eller "Lägg till och ta bort program" i Windows XP.

3 Hitta det program du senast installerade. Markera den. Klicka på "Avinstallera" (Windows Vista och 7) eller "Ta bort" (XP).

4 Klicka på "Start" och sedan välja Stäng av alternativen pil eller "Stäng av datorn." Välj "Starta om."

5 Låt Windows att starta till normalläge. Om den startar automatiskt i felsäkert läge, fortsätta felsökningen.

Ändra Hardware Driver

6 Klicka på "Start" och sedan "Kontrollpanelen."

7 Klicka på "Klassisk vy" i den vänstra kolumnen.

8 Öppna system." Klicka på "Enhetshanteraren" i den vänstra kolumnen i Windows Vista och 7. I Windows XP, klicka på "Hardware", välj sedan "Enhetshanteraren."

9 Hitta några enheter som har en gul eller röd varningssymbol eller den funktionen "Okänd enhet" etikett. Dubbelklicka på enheten.

10 Läs eventuella fel eller ett varningsmeddelande på fliken "Allmänt". Om du har en uppdaterad, OS-kompatibel drivrutin, klicka på fliken "Drivrutin" och välj "Uppdatera drivrutin." Om du inte stänger rutan egenskaper, högerklicka på enheten och välj "Inaktivera".

11 Klicka på "Start" och sedan välja Stäng av alternativen pil eller "Stäng av datorn." Välj "Starta om."

Tips

  • Trots sitt namn, "Hardware Compatibility List" innehåller hårdvara och mjukvara. Kontrollera listan innan du installerar gammal hårdvara eller mjukvara på en dator med ett nyare operativsystem. Många användare som uppgraderar från Windows XP till Vista eller 7 kan uppleva svåra kompatibilitetsproblem.
  • Din hårdvara kan vara inkompatibla med din version av Windows-operativsystemet. Om hårdvarutillverkaren inte producerar en kompatibel drivrutin för ditt operativsystem, måste du stänga av eller ta bort enheten förrän tillverkaren gör en drivrutin tillgänglig, eller rulla tillbaka till en äldre version av Windows.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2023 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com