Vad är en RAM-disk NTLDR?

September 26

Vad är en RAM-disk NTLDR?


En RAM-disk är en datorminne enhet inrättas helt i RAM-minnet. Den rör sig data med mycket högre hastighet än en traditionell hårddisk, även om vissa nackdelar förhindra vidare användning. När den används med NTLDR program som startar Microsoft Windows Preinstallation Environment programvara underlättar en RAM-disk inrätta nya datorer och felsökning felaktiga sådana.

RAM-disk

En dator behandlar en RAM-disk på ungefär samma sätt som en vanlig hårddisk, men eftersom den inte har några rörliga delar, RAM-disken går mycket snabbare. RAM-enheter, emellertid, är inte utan nackdelar; som i februari 2012, är en gigabyte RAM ungefär 200 gånger dyrare än samma mängd hårddiskutrymme. Även data i ett RAM-enheten försvinner när du stänger av strömmen, medan en hårddisk lagrar data permanent. Ända sedan MS-DOS, har datoranvändare anställd RAM-diskar att påskynda tillgång till begränsade mängder data. Även moderna operativsystem har funktioner som en RAM datacache som gör RAM-diskar onödigt, är de fortfarande praktiskt under vissa omständigheter.

NTLDR

När du slår på datorn, börjar det ett program som kallas NTLDR eller New Technology Loader. Detta program är en del av alla Microsoft operativsystem från Windows NT till Windows XP; den laddar programvaran Windows från hårddisken i minnet, så att Windows att köra. Om du har flera operativsystem på din hårddisk, NTLDR upptäcker dem och visar en lista så att du kan välja en. Senare versioner av Windows, inklusive Visa och 7, använda två program, Windows Boot Manager och Winload.

Windows PE

Microsoft skapade Windows Preinstallation Environment eller Windows PE, för att ge datatekniker med mjukvara för att inrätta vanliga Windows-miljöer eller för att diagnostisera allvarliga problem. Windows PE är en förenklad version av en vanlig Windows operativsystem, startar snabbare och tar upp mindre minne och hårddiskutrymme. Du kan ställa in Windows PE för att installera från en CD-skiva, USB-enhet eller över ett nätverk.

NTLDR och RAM-disk

För enkelhetens skull kan du ställa in Windows PE för att ladda från en enhet till en RAM-disk. Här skapar NTLDR programmet en RAM-disk i vilken den laddar återstående PE-programvara. Har PE i en RAM-disk ger datorn självständighet från sina vanliga enheter och media; en tekniker kan till exempel arbeta på ett system vars hårddisk har utvecklat problem. När PE har laddats från en CD, kan han ta ut CD-skivan från datorn och använda den i ett annat system.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2019 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com