Hur man installerar en proxyserver i Linux

March 15

Hur man installerar en proxyserver i Linux


Eftersom Linux bildades 1994, har olika fördelningar använts som servrar. De föredras av många eftersom de är stabila, säkra och gratis. Proxyservrar bidra till att ge säkerhet genom anonymitet. Om du använder en proxyserver för surfande, det gör det svårare att spåra din IP-adress, surfa mönster och lokalisering. Du kan använda Linux att inrätta en proxyserver för att dölja din användning och rörelser Internet och hjälper till att hålla din dator säker.

Instruktioner

1 Hämta proxyserverprogramvaran på din Linux-server. Du kan välja mellan flera alternativ, som strumpor SS5, Apache eller Squid.

2 Installera den hämtade programvaran genom att öppna en terminal till servern och köra kommandot installationen. Till exempel, om du kör en Ubuntu server och använda Squid som proxyservern programvara, köra kommandot "apt-get install squid3" i terminalfönstret.

3 Konfigurera proxymjukvaran för att passa behoven för proxyservern. Du kan ställa in programmet till antingen tillåta åtkomst flera datorer till Internet via den, använda den som säkerhet, eller att rikta särskilda webb begäran om en enda plats till flera servrar. Den första är den mest använda typen av proxyserver.

4 Starta proxymjukvaran och konfigurera din webbläsare för att använda den. Ändra proxyserverinställningar, och ange IP-adressen för proxyservern. Sätt portnumret i fältet för det. Surfa anonymt.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com