Hur man gör Öppning Curtain Effects i Flash

May 16

Gör öppnings gardin effekter i Flash genom att skapa en forminterpolering med hjälp av "Paintbrush" och "Free Trans" verktyg. Forma tweens är en typ av keyframe animation som gör att du smidigt ändra en bild till en annan. I denna animation, måste du definiera bara början och slutar ramar: keyframes. Flash beräknar bildspråk som går i resten av ramarna. Detsamma gäller för rörelseinterpole animationer, som låter dig animera positionen för en bild, snarare än dess form.

Instruktioner

1 Klicka på ikonen panelen Verktyg formad som en pensel för att köra pensel verktyget, och klicka sedan på färgrutan längst ned i verktygspanelen. Denna åtgärd öppnar ett fönster för att välja färger. Välj den färg du vill för gardinen, såsom röd.

2 Dra på arbetsytan för att dra gardinen. Till exempel, rita två vågformiga horisontella linjer för att representera de övre och undre gardin kanter. Rita raka vertikala linjer för vänster och höger kanter gardinen. Dra i dessa konturer för att skapa veck för gardinen.

3 Klicka på ikonen panelen Verktyg formad som en svart pil att köra markeringsverktyget och sedan dra musen runt gardinen grafiska för att välja det. Högerklicka på bilden och klicka på "Gör forminterpolering."

4 Högerklicka på ramen 1 i tidslinjen panelen och klicka på "Kopiera" för att kopiera ramen till klippbordet.

5 Högerklicka ram 15 i tidslinjen panelen och klicka på "Klistra ram." Klicka på ikonen panelen Verktyg formad som en pil omgiven av en rektangulär markeringsram. Detta driver "Free omvandla" verktyg, som gör det möjligt att skala och flytta grafik. Dra ett hörnhandtag på markeringsramen runt gardinen att krympa gardinen bredd medan dess höjd den ursprungliga storleken. Detta skapar effekten av en halv av gardinen vikning eftersom det öppnar.

6 Högerklicka på den markerade lagret i tidslinjen panelen och klicka på "Duplicera lager" och sedan klicka på ramen 15 på tidslinjen panelen. Håll musen över klämd gardinen grafiska tills muspekaren ändras till ett plustecken. Dra grafiken till den högra sidan av fönstret. Detta duplicerar animeringen av den första halvan av gardinen.

7 Klicka på ">" knappen i tidslinjen panelen för att visa animeringen av öppningen ridån.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2023 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com