Komma åt BAK-filer

August 25

BAK-filer är säkerhetskopior. I de flesta fall skapas automatiskt av ett program eller operativsystem. Detta sker oftast med program som har en autosave komponent. I Firefox (webbläsare), när bokmärken backas upp, har den resulterande filen en BAK förlängning. Det är viktigt att veta först hur man hittar dina BAK-filer, sedan hur man använder BAK fil för att skapa en ny primära filen.

Instruktioner

Komma åt BAK-filer

1 Att hitta BAK-filer, är det enklaste sättet att söka igenom datorn. Detta är en nödvändighet om filen inte var särskilt skapats och dess placering är okänd. För Mac-användare, öppna Finder och typ BAK i sökfältet. I Finder kommer det att finnas en lista över BAK-filer på datorn. För PC-användare, gå till startmenyn och klicka på "Sök". Klicka sedan på "alla filer och mappar." Ange sedan BAK i sökfältet och klicka på "Sök".

2 Eftersom BAK-filer genereras av olika program, är proceduren för att öppna den här typen av filen inte standardiserats av ett särskilt program. Först bestämmer vilket program genererade säkerhetskopian: PDF från Adobe Acrobat? Word-dokument? Webbläsare bokmärke?

3 När du vet det program som skapade backupfilen, byta namn på filen utan BAK förlängning. Högerklicka på filen och klicka på "döpa". Sedan bort BAK del av filnamnet. Till exempel en Microsoft Word-genererade inlämnad namnet "homework.bak" bör byta namn "hemläxa". När filen har bytt namn, öppna filen med programmet motsvarar filen.

Tips

  • Även om dessa filer skapas i de flesta fall för att undvika att förlora arbetet, får de inte representera den senaste versionen av den ursprungliga filen. Icke desto mindre kommer att återhämta sig en BAK fil förhindra en total förlust av data och kan resultera i endast en del arbete att behöva upprepas.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com