MacBook Problem med Flash Överhettning

July 8

MacBook Problem med Flash Överhettning


Steve Jobs sa en gång att Flash var nr ett skäl anledning Apples datorer kraschade. Adobes Flash-programvara kan vara en populär plattform för strömmande videoinnehåll på Internet, men Mac-versionen av Flash Player har ett antal mjukvara och hårdvara frågor som skattedatorresurser och orsaka överhettning i MacBook.

drifts Ytor

MacBook, som alla bärbara datorer, har ett internt system av fläktar som automatiskt justerar hur hårt de snurrar med hur hårt en dators processor och grafikkort fungerar. Dessa fläktar blåser värmen dessa komponenter producerar bort från de andra hårdvarukomponenter genom luftintag längs datorns kropp. Om du sätter den bärbara datorn ner på ett mjukt underlag, såsom en kudde eller filt, då materialet kan blockera dessa ventiler och förhindra den varma luften från att fly. När detta händer kommer din MacBook överhettas oavsett vilka program som körs.

Flash prestandaproblem

Om datorn är överhettad när du kör Flash och din MacBook ventilerna inte är blockerade, så dina problem kan bero på Apples långvariga prestandaproblem med den särskilda mjukvara. Enligt Apple dessa prestandaproblem kommer från programmering av Flash OS X genomförande och dess användning av en äldre hårdvara dekoder för dess filformat. Dessa frågor leda till ökad resursanvändning och enstaka laptop överhettning.

boot Camp

Apples problem med Flash kan förstärkas när du är dubbel uppstart Microsofts Windows-operativsystem med Boot Camp. Windows inte köras helt på Apples hårdvara. Boot Camp-drivrutinerna ger ett gränssnitt för Microsofts operativsystem för att använda MacBook hårdvara, men den ofullkomliga hårdvarukompatibilitet leder till ytterligare processorkraft för varje uppgift. När Flash befintliga problem med resursanvändning kombineras med extra resurser som Windows använder på en MacBook, kan överhettning bli ännu mer akut.

förebyggande åtgärder

Eftersom Flash är stängd, proprietär programvara och dess prestandaproblem med MacBook är sedan länge finns det inte några särskilda åtgärder som helt kommer att lösa överhettning frågor. Ur programvara och inställningar, är allt du kan göra att se till att du har laddat ner och tillämpat prestanda och säkerhetsuppdateringar från Adobe. Du kan också köpa en perifer som ger extra kylning för MacBook, men förstår att strömmande Flash-video kan fortfarande överhettas eller krascha din bärbara dator.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com