Hur man bygger en Super PC

September 22

Om du behöver en dator som kan köra flera processen för online-spel, videoredigering eller andra processorkrävande uppgifter, kan dina val vara lite begränsad. Priset punkten för dessa high-end datorer kan vara skrämmande, ofta kör in tusentals dollar. Att bygga egen hand kan vara ett bättre alternativ - du kan få precis vad du vill och spara en massa pengar i processen.

Instruktioner

1 Välj den bästa datorlådan design för dina behov. Om du behöver en kompakt design som du kommer förmodligen vill köpa en slimline fall. Om du har mer utrymme du kanske vill välja en låda. Ett torn falldesign kommer att ge dig mer utrymme att arbeta, samt ge möjlighet att installera flera hårddiskar och optiska enheter.

2 Välj ett moderkort med den snabbaste dual-core processor du har råd. Om du kommer att använda datorn för spel, videoredigering eller fotoredigering, är det viktigt att du väljer en processor med dubbla kärnor istället för en mindre dyr och mindre kapabla single-core enhet. Detta kommer att ge dig möjlighet att göra flera saker och utföra komplexa uppgifter samtidigt. Ställ in moderkortet på plats i datorns hölje och se till att den sitter ordentligt.

3 Bestäm hur mycket minne ditt moderkort kommer att hålla - och sedan köpa den mängd minne. Du kan besöka webbplatsen för moderkortstillverkaren för att bestämma den maximala minneskapaciteten, samt få rekommendationer om föredragna märken RAM. Maxing ut minnet kommer att hjälpa din dator boot snabbare och arbeta mer effektivt. Minnespriserna har sjunkit under de senaste åren, så maxing ut RAM bör inte vara kostsamt. Leta reda på minnesplatserna på moderkortet och tryck försiktigt men bestämt på minnet att ställa in den på plats. När minnet är fullt sitter de små vita klämmorna skulle komma och upp och hålla modulen på plats.

4 Välj stor kapacitet hårddiskar för din super dator. Hårddisk priserna har fallit kraftigare än minnes priser, så du bör sträva efter en enhet med en minimal lagringskapacitet på 500GB. Om du shoppa runt kan du även kunna hitta en prisvärd enhet med en kapacitet som överstiger en terabyte. Leta reda på tomma enhetsfack på datorhöljet och skjut enheten eller enheterna på plats. Fäst enheterna med skruvar och anslut den ena änden av den grå platta IDE bandkabel till baksidan av enheten och den andra änden till systemets moderkort. Om du har utrymme i fallet, kan installera flera enheter ger dig större flexibilitet och ger alternativ för säkerhetskopiering också.

5 Leta efter en bra Blu-ray DVD-brännare för din nya dator. Priserna på DVD-brännare i allmänhet - och Blu-ray-brännare i synnerhet, har kommit ner en hel del under de senaste åren. Installera en Blu-ray-brännare i den nya datorn kan du titta på filmer, samt erbjuder möjligheten att säkerhetskopiera dina viktiga filer på stor kapacitet tom DVD-media.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com