Varför är Windows Explorer så långsamt?

May 1

Varför är Windows Explorer så långsamt?


Den som är bekant med Windows vet att Windows Explorer kan du navigera genom filer och mappar på din dator, kopiera, ta bort och byta namn på dem och omorganisera där det lagras. Men när denna hjälp verktyget fungerar dåligt, start och drift långsamt och tvekar innan de visas ändringar som du har gjort, blir dess enkel användning en frustrerande kamp. Windows Explorer prestanda och hastighet kan påverkas negativt av ett antal användarstyrda inställningar och omständigheter.

För lite minne

Dålig hastighet prestanda i Windows Explorer kan orsakas av brist på tillgängligt minne. Medan nyare datorer finns med gott om minne för att säkerställa snabb prestanda, äldre datorer är särskilt sårbara för dåliga program hastigheter om de har bristande minne installerat för att stödja alla de nyare, mer krävande programvara de vill använda. Även Windows nyaste versionen, Vista kräver minst 512 MB RAM-minne för att fungera, och har endast det minimum som krävs installerat minne kommer att sakta ner Windows Explorer.

Alltför många program som körs

Windows startar många tillämpningar "i bakgrunden" när du startar datorn utan att någonsin berätta det gör det. Även om många av dessa program är nödvändiga för Windows att fungera korrekt, är många installeras av andra programvarupaket som du kanske använder endast sporadiskt eller inte längre använder alls. Inte bara göra dessa bakgrundsprogram konsumera tillgängligt minne, men de kräver också handläggningstiden från datorns processor. . .time som kommer att lämna Windows Explorer väntar på att behandlas och trög.

Alltför många teckensnitt

Med mer än än 700 typsnitt (typ stilar) installerade på datorn kommer att negativt påverka Windows Explorer prestanda också. Varje teckensnitt måste laddas in i minnet individuellt, kräver både minne och bearbetningstiden. Om Windows Explorer används för att komma åt mappen Fonts, visa och uppdatera mer än 700 enskilda poster kan också göra Windows Explorer kör långsammare.

Bakgrund program som körs

Vissa program som Windows Update, virus och spionprogram skannrar och hårddisk optimeringsprogram är planerade att köras automatiskt på en fördefinierad schema som kan variera från en gång i månaden till flera gånger per dag. Varje sådant program som ofta måste ha tillgång till datorns hårddisk (t.ex. ett antivirusprogram skanna alla filer på datorn) kommer omedelbart att minska den hastighet med vilken Utforskaren kan fungera. Minne, processortid och fysiskt komma åt din hårddisk all minskning aktiv programvarans prestanda.

processor~~POS=TRUNC

En dator CPU (Central Processing Unit) är dess "hjärna" - chipet inuti som utför alla beräkningar. Allt datorn gör och varje program det körs är beroende av detta chip utför sina beräkningar och återvänder med resultat. En långsam processor kommer att orsaka längre start- och avstängningstider och långsam prestanda varje program, inklusive Windows Explorer. Endast en snabbare ersättnings chip kan råda bot på detta grundläggande prestanda begränsning.

diskfel

Windows Explorer saktar ner när som helst den stöter på disk fel, såsom dåliga sektorer eller saknade rubriker på enheten. Åtkomst någon skadade delen av skivan själv orsakar Windows Explorer för att stoppa behandlingen (eller "hänga") som Windows åter försök att läsa skivan tills den är medveten om att det finns ett problem och ett felmeddelande du kan se.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com