Hur man kan bli av Applescript fel

November 11

Hur man kan bli av Applescript fel


Applescript är en stil programmeringsspråk engelskspråkiga utformad för att vara lätt att lära sig, med en syntax som är lätt att läsa: "a. = 10" "sätta en till 10" i stället för kan dock underlätta läsningen orsaka syntaxfel till krypa in Applescript programmering, eftersom endast vissa engelska kommandon fungerar. Apple språket härrör från en kombination av grundläggande språkfunktioner och kommandon som läggs som en del av biblioteken applikations; spåra sökvägen till programmet genom dessa bibliotek är nyckeln till att förstå syntaxfel.

Instruktioner

1 Skriv ner det exakta felet som inträffade när du körde din Applescript och granska linjen där den inträffade. (Det kommer att markeras i skriptredigeraren eller Applescript redigeringsfönstret.) Om det finns uppenbara skrivfel eller andra fel i denna linje, korrigera dem.

2 Den vanligaste Apple fel missbrukar ett maskinskrivet variabel. Om felet är i form "kan inte göra [objekt] i typ [objekttypen]," kontrollera programmering för att säkerställa att den rörliga innehåller vad du förväntar dig. Lägg till en rad "return [variabelnamn]" omedelbart före raden med felet att uttryckligen visa dess innehåll. Du kanske kan åtgärda felet med typ tvång: Ställ uttryckligen in variabeln till en viss typ med kommandot "set variabelnamn till variabelnamn som [typ]", där typ är "sträng", "nummer", eller en annan variabel typ.

3 Om felet är i ett Applescript berätta blocket, öppna programmet ordlistan för att kontrollera syntaxen i kommandot. Välj "Fönster"> "Library" för att öppna en lista över applikations ordböcker, sedan dubbelklicka på vilket program du använder. Sök efter kommandot du använder för att kontrollera dess syntax. Alternativt, om du tänker detta kommando som ska skickas till ett program, se till att den är korrekt i en tell block.

4 Se till Applescript Language Guide att söka upp rätt syntax för interna Applescript-kommandon. En korrekt formaterad kommando bör använda syntaxmarkering för att visa kommandon och nyckelord; om ditt kommando belyser ord som variabler, är det en bra indikation på att du har stavat fel ditt kommando.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com