Hur man använder en 3-Pin CPU fläkt i stället för 4-Pin på en AMD

March 1

Hur man använder en 3-Pin CPU fläkt i stället för 4-Pin på en AMD


Den enda skillnaden mellan att använda en 3-polig centralenhet fläkt och en 4-pin CPU-fläkten är den plats som fläktkabeln ansluts till datorn. Båda typer av fläktar kan röra sig tillräckligt med luft över ytan av kylflänsen. Var och en har möjlighet att rapportera rotationshastighet tillbaka till systemet. Vissa datorer erbjuder både 3-pin och 4-stiftskontakter direkt på moderkortet, medan andra system kräver en fläkt för att anslutas direkt till strömförsörjningen.

Instruktioner

1 Fäst 3-pin CPU-fläkt och kylfläns till uttaget på AMD moderkort. Var noga med att följa tillverkarens anvisningar vid tillämpningen termisk kylfläns förening och fästa fläkten till kylflänsen.

2 Anslut den 3-poliga strömkabeln direkt till moderkortet vid porten "CPU FAN" eller motsvarande. Om denna port inte är tillgänglig eller anslutningen inte stämmer, ansluter 3-pin strömkabeln till en adapter och anslut den andra änden till en ledig strömkabeln ur vägguttaget.

3 Loop eventuellt överskott kabel och städa upp i fallet med vissa nylon buntband för att hålla ledningar bort från fläkten och ger tillräckligt luftflöde.

4 Slå på datorn med fallet täcker fortfarande öppen för att visa fläkt spinning och se till att den fungerar korrekt.

Tips

  • Placera en antistatisk handledsrem på en arm och klämma den andra änden till datorns chassi för att undvika skador på processorn eller andra känsliga komponenter med statisk elektricitet.
  • Dra inte åt buntbanden eftersom detta kan skada isoleringen på ledarna och spänningen kan orsaka kablar att dra loss över tiden. Ge utrymme för kablarna att röra sig fritt inom buntband och lämna lite slack på varje kabel.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com