Hur man gör en CVS-fil

March 2

CSV-filer, eller kommaseparerade värden filer, är ett enkelt sätt att organisera information så att du kan överföra den från ett program till ett annat, till exempel att överföra kontakter från en e-postklient till en annan. Filen använder en serie enkla kommandon för att organisera information i ett Excel-dokument. Du kan sedan använda filen för att överföra informationen till det nya programmet. Du kan också skapa en anpassad CSV-fil för att ladda upp informationen till flera program. Detta sparar dig från att komma in information mer än en gång.

Instruktioner

1 Öppna ett nytt Excel-dokument. Detta kalkylblad organiserar informationen så att du kan läsa och redigera enkelt. Även om du kan skapa en CSV i ett dokument i Anteckningar, är det svårare att läsa texten när du anger det.

2 Skriv dina rubriker i den översta rutan i varje kolumn. En rubrik är den typ av information som du skriver i den kolumnen. Om du skapar en e-postlista CSV, kan du skapa rubriker "Förnamn", "efternamn" och "e-postadress."

3 Sätt all information i rätt kolumner under rubrikerna. Informationen bör uppradade i rätt rader också. Med andra ord bör det första namnet vara i samma rad som den korrekta sista namn och e-postadress.

4 Spara arket genom att klicka på "File" och välja "Spara som ..." En ruta visas. Välj "CSV (kommaseparerad)" och ange namnet på filen och platsen där du vill spara den.

5 Klicka på "Spara". Om en ruta visas som säger alla funktioner kommer inte upprätthållas, klicka på "OK".

Tips

  • Använd endast rubriker att programmet du laddar CSV-filen i erkänner. Om du inte gör det kommer CSV-filen inte göra något bra. Till exempel, inte Google Mail (Gmail) inte igen rubriken "telefonnummer" och i stället inför denna information i "Notes" rutan.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com