Felsökning Installera en Java Windows Installer-paket

December 19

Felsökning Installera en Java Windows Installer-paket


Skapad av Sun Microsystems, medger programmeringsspråket Java utvecklare att kompilera program i klassfiler, som kan tolkas av alla operativsystem med Java Runtime Environment (JRE) installerat. Om du får problem med att installera eller uppgradera JRE på din Windows-dator, först avlägsna alla befintliga versioner av programvaran, och sedan hämta och köra offline versionen av installationsprogrammet för Windows. Radera äldre versioner och börjar på nytt kommer att hjälpa dig att undvika konflikter mellan olika versioner och njuta av en snabb, smärtfri installationen.

Instruktioner

Ta bort befintliga Java-versioner

1 Stäng alla öppna program, inklusive eventuella webbläsarfönster.

2 Klicka på Windows "Start" och välj "Kontrollpanelen."

3 Dubbelklicka på "Program och funktioner" -ikonen. Om du använder Windows XP, leta efter ikonen "Lägg till eller ta bort program" i stället.

4 Enkelklicka på namnet på din befintliga Java installation. Beroende på vilken version, kan det märkas "Java Update", "Java SE Runtime Environment" eller "J2SE Runtime Environment."

5 Klicka på "Avinstallera" -knappen och följ sedan anvisningarna på skärmen för att ta bort programvaran från datorn. Om du använder Windows XP, klicka på knappen "Ta bort" i stället.

6 Upprepa de två föregående stegen tills alla befintliga Java-installationer har tagits bort från datorn.

7 Starta om datorn om du uppmanas att göra det av Windows.

Hämta Windows Installer

8 Navigera till Java webbplats (se Resurser).

9 Klicka på "Free Java Download" -knappen.

10 Klicka på länken "Alla Java-hämtning".

11 Klicka på länken under "Windows" rubriken märkt "Offline" och sedan spara installationsfilen till datorn när du uppmanas. Se till att inte blanda ihop denna länk med den intilliggande "Online" alternativet.

Kör Windows Installer

12 Stäng alla öppna program, inklusive eventuella webbläsarfönster.

13 Dubbelklicka på ikonen för Windows installationsfilen du hämtade tidigare. Klicka på "Fortsätt" eller ange ditt användarnamn och lösenord om du uppmanas att bekräfta ditt val av Windows.

14 Klicka på "Installera".

15 Markera kryssrutan bredvid namnet på en valfri program du vill installera, och klicka sedan på "Nästa" för att köra installationsprocessen.

16 Klicka på "Stäng" för att slutföra processen.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2023 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com