Hur Extrahera en e-postlista från webben

November 16

Hur Extrahera en e-postlista från webben


Information forskare uppskattar att 37,2 gazillion e-postmeddelanden skickas över Internet var 10 sekunder. Oavsett den verkliga siffran, en massa e-post får sändas varje dag och e-postlistor är en stor orsak till de enorma mängder. Varför skicka ett e-postmeddelande till en enda adressat när du kan lika gärna lägga till 10, ett hundratal eller tusental av namn i "Till" -fältet, och spränga ditt budskap till världen? Den enda utmaningen är att sammanställa en e-postlista. Du kan köpa e-postlistor med miljontals adress från massmarknadsföring företag. Men om du vill nå en stor publik utan att köpa en lista, det finns sätt att extrahera e-postlistor från webben.

Instruktioner

Hitta befintliga listor för gratis

1 Sök myndigheters hemsidor. De flesta federala myndigheter och många statliga myndigheter inkluderar anställdas kataloger på sina webbplatser som innehåller e-postadresser. Till exempel söker på frasen "anställd katalog" på USA.gov och du hittar länkar till hundratals sådana kataloger.

Experimentera med kataloger för att se vad deras listor ser ut. Varje katalog är olika, så du måste prova några sökningar på namn eller titlar för att se hur resultaten visas. Till exempel, en sökning på "director" på Alaska delstatsregeringen katalog (alaska.gov/whitepages) ger en lista med hundratals resultat, inklusive e-post.

2 Sök efter kalkylblad. E-postlistor är ofta lagras som kalkylark och har kolumnrubriker som "Namn", "Adress", "postnummer" och "e-post." Sätt alla dessa termer i en sökning, tillsammans med "XLS", vilket är filändelsen för Excel. Du hittar många befintliga sändlistor med e-postadresser.

3 Sök efter titlar. Sök på Internet efter frasen "förteckning över deltagare" (hålla citattecken runt frasen när du söker). Du hittar många listor som innehåller e-postadresser. försöker också sökningar på "deltagare lista", "deltagarlistan" eller "lista över mötesdeltagare" och liknande varianter att avslöja andra listor.

4 Kopiera och klistra in befintliga listor i ett kalkylblad där du kan sortera informationen och enkelt extrahera kolonnen med e-postadresser.

Skrapa e-postadresser

5 Använd "skrapning" programvara för att extrahera e-postadresser. Program som Data Extractor och Email Extractor Lite kan extrahera e-postadresser från webbadresser som du tillhandahåller. Resultaten sammanställs i en lista som du enkelt kan hantera. Det finns både freeware och kommersiella versioner av e-extractor programvara.

6 Skrapa dokument manuellt. Använd sökfunktioner i ett dokument som en PDF-fil för att söka efter tecknet (@) som är centralt för alla e-postadresser. Din sökning kommer att hoppa från en e-postadress till nästa med (oftast) endast smärre avbrott för icke-e-postadresser. Klipp och klistra in varje e du stöter på en fil för framtida bruk.

7 Skrapa webbsidor manuellt. Likaså använder sökfunktionen i webbläsaren för att söka webbsidor eller sökresultatsidor för snabel-a (@) för att snabbt hitta och kopiera / klistra in e-postadresser för senare användning.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com