Hur man skapar ett lotteri kalkylblad i Excel

December 19

Hur man skapar ett lotteri kalkylblad i Excel


Vinna på lotteri har mer att göra med tur än siffertuggande, men Microsoft Excel har några värdefulla verktyg som hjälper dig att hålla koll på senaste nummer, identifierar ofta plockas siffror, generera slumptal och utvärdera kostnadseffektiviteten för att spela en viss jackpot . De flesta av de verktyg du behöver kan hittas i Analysis Toolpack, som du kan ladda ner från Microsoft gratis (länk i Resources). Medan Excel inte kommer att generera vinnande nummer, kan det hjälpa dig att bli en bättre informerad lotteri spelare.

Hålla reda på

Framför allt är Excel användbar för att hålla koll på din biljett inköp och det vinnande numret för varje dragning. Gör varje kolumnrubrik dagen för dragningen och skapa numrerade rader för så många biljetter som du brukar köpa. Ange alla dina nummer så fort du köpa biljetter eller pre-fylla raderna om du alltid spela samma nummer. Under din biljett nummer, skapa en fet rad för "vinnande nummer" och skriver i antalet så snart det tillkännages. Du kan även använda villkorsstyrd formatering för att markera ditt biljettnummer i händelse av en match med det vinnande numret. Den = COUNTIF funktionen kommer att belysa ett vinnande numret i intervallet din biljett inköp om det sammanfaller med numret i den sista raden.

lyckonummer

Analysen Toolpack innehåller ett histogram för att identifiera siffror som visas ofta i en uppsättning. I ett lotteri kalkylblad kan du använda ett histogram för att hitta turnummer som plockas oftare än andra. Skapa en kolumn av alla de vinnande numren från tidigare drar. Om du inte har den information, så kan du hitta den på de flesta lotteri webbplatser. Kopiera kolumnen i en andra kolonn, organisera det i stigande ordning och ta bort dubbla värden. Denna andra kolumnen fastställs det antal intervall (Bin Range) som du vill mäta. Klicka på "Data" och sedan "Data Analysis" välj "Histogram" i listan och klicka på "OK". Följ meny instruktionerna för att identifiera dina inspänningsområde (det vinnande numret) celler och bin avståndsceller och anpassa andra alternativ som önskas. Excel kommer att producera ett stapeldiagram där de högsta staplarna identifiera plockar lyckosammaste.

slumptal

För skeptiska statistiker, inte det faktum att vissa nummer visas oftare i lotteriet inte påverkar sannolikheten för att de kommer att visas igen. Eftersom lotteri bollar har inget minne är lika stor chans att synas från oavgjort för att dra varje nummer. Lotteri spelare, dock har ett minne och bör använda Excel för att garantera ett verkligt slumptal val. Skapa en kolumn med drag datum en rubrik. I cellen under, skriv in "= RANDBETWEEN (1000,9999)" för ett fyrsiffrigt lotteri. Justera antalet nollor och nior följaktligen beroende på hur många siffror lotteriet använder. Upprepa formel i cellerna nedan om du planerar att köpa mer än en biljett och även generera slumptal för framtida lotterier genom att skapa nya kolumner.

Är det värt det?

Excel kan hjälpa dig att avgöra vilken lotteri spel är värda dina surt förvärvade pengar. Skapa kolumnrubriker för "Odds" och "Jackpot" på toppen. Lämna ett utrymme för rad titlar och lista lotteri spel i ditt område i varje rad. Den KOMBIN beräknar odds genom att bestämma antalet möjliga kombinationer i varje spel. Om en lotteri, till exempel ber dig att välja sex nummer från en pool av 49, skriver in = COMBIN (49,6) för att fastställa att det finns knappt 14 miljoner möjliga kombinationer. Lämna det här värdet under Odds kolumnen i lämplig rad och sedan leta upp veckans jackpot att skriva in nästa cell. Varje gång oddsen är större än jackpotten, bör du nog hålla fast vid dina pengar.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com