Hur man gör en länk på din webbsida

December 11

Hur man gör en länk på din webbsida


World Wide Web bygger på ett komplext system av webbsidor som länkar från en till en annan. Till skillnad från tryckta dokument som referensmaterial, skapar webbplats länkning interaktiva referenser som tillåter en användare att besöka källor genom att klicka med sin mus. Lägg till länkar till webbsidor med grundläggande HTML-taggar som länkar till innehåll på din egen eller andra webbplatser.

Instruktioner

1 Skapa en grundläggande HTML-webbsida textlänk med "a href" tag på följande sätt:

<a href="LINK"> Din länk text </a>

2 Ersätt "Din länk text" i steg 1 med texten av ditt val. Det noterade webbsida eller fil öppnas när en besökare klickar på texten.

3 Länk till en webbsida inte finns på din webbplats genom att byta ut ordet "LINK" innanför "a href" uttalande i steg 1 med den fullständiga URL-länk, inklusive domännamnet, enligt följande:

<a href="Your"> http://www.yourwebsite.com/webpage.html">Your länktexten </a>

4 Ersätt ordet "LINK" i "a href" uttalande i steg 1 med endast namnet på webbsidan utan domännamnet om du vill länka till en sida som ligger i samma katalog på samma webbplats på följande sätt:

<a href="webpage.html"> Din länk text </a>

5 Ersätt ordet "LINK" i "a href" uttalande i steg 1 med filnamnet webbsidan fortsatte med katalogen namn för att länka till en webbsida i en underkatalog på samma webbplats. Använd följande format:

<a href="subdirectory/webpage.html"> Din länk text </a>

6 Skapa en bildlänk i stället för en textlänk genom att inkludera bilden i "a href" uttalande. Genom att göra detta, kommer bilden att bli klickbara. När en besökare klickar på bilden, kommer webbplatsen länken öppnas.

Inkludera bilden med hjälp av "img" tag på följande sätt:

<Img med namnet på din bild.

Inkludera "img" tag i "a href" tagg med följande syntax:

<a href="webpage.html"> <img src = "image.gif"> </a>

Tips

  • Webbsidor kan länka till filer på samma sätt som de länkar till andra webbsidor. Länkar till ett PDF-dokument, till exempel med hjälp av följande format:
  • <a href="http://www.yourwebsite.com/textdoc.pdf"> Din länk text </a>

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com