Hur man byter Pins på en bärbar hårddisk

January 19

Hur man byter Pins på en bärbar hårddisk


Den bärbara datorn hårddisk, oftast en reducerad version av en vanlig hårddisk, har datakabel anslutningsstift som kan bryta ut. Byta dessa stift är en enkel process som kommer att kräva måttlig hårdvara färdigheter.

Instruktioner

1 Skruva den skadade hårddiskens TORX skruvarna som håller styr kretskortet på plats. De kontrollerkort innehåller alla datastift, vilket inte enkelt kan åter lödda.

2 Försiktigt bort styrkortet från hårddisken. Det finns en liten bandkabel på baksidan eller undersidan av kortet som kommer att riva om de inte hanteras på rätt sätt. Rycka på det mycket försiktigt att rubba det. Om bandkabeln kommer från hårddisken och ansluts till styrkortet, då måste det tas bort, inte skära.

3 Byt ut styrkortet med en från en liknande märke och modell, och anslut bandkabeln. Vissa tillverkare kommer att använda samma kontrollerkort för flera modeller över en produkts livslängd. Eftersom stiften är mycket små och mycket nära varandra, är det inte möjligt att reparera dem när de bryts av. De måste ersättas med styrkortet.

4 Byt Torx skruvarna som håller kortet till hårddisken. Var noga med att inte åt dem. Driv ska nu installeras i den bärbara datorn, och testas.

Tips

  • En styrkort kan användas för att spara data från flera skadade hårddiskar.
  • Datorkomponenter är ömtåliga och föremål för statisk chock; statisk elektricitet innan du arbetar på dem.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com